Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΘΑ ΜΥΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, με αφορμή τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση στο ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας....
«Καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε», τόνισε ο κ. Ραγκούσης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για παλινωδίες και ανικανότητα της κυβέρνησης, με τον υπουργός Εσωτερικών να σημειώνει ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα που έπρεπε να λυθεί με τρεις παράλληλους στόχους.

Πρώτον, όπως είπε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας ανθρώπινης ζωής, δεύτερο, να μην υπάρξουν σε μία δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα καταστάσεις ανεξέλεγκτες και τρίτον, να αποτραπεί πάση θυσία επανάληψη του φαινομένου κακής διαχείρισης και να μην σταλεί μήνυμα μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι κάποιοι αν απεργήσουν θα πάρουν άδεια παραμονής.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι υπήρχε κακό προηγούμενο από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, που έδωσε άδεια παραμονής σε 18 Μαροκινούς που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τραγωδία και Βατερλό για τη χώρα την απόφαση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «δημιουργεί δεδικασμένο στον οποιοδήποτε, για να εκβιάζει».

«Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κατάργησης της Βουλής; Αυτό σημαίνει εσχάτη προδοσία για όσους ξέρουν να διαβάζουν το Σύνταγμα. Ο ΛΑΟΣ εξετάζει εξαιρετικά σοβαρά την περίπτωση να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών που το αποφάσισαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε ακόμη αν η λύση που προκρίθηκε εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον και την ευνομία, που ο ίδιος υπερασπίστηκε.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών αν αυτό που δίδεται στους μετανάστες, εφόσον κατά τον ίδιο δεν συνιστά μαζική νομιμοποίηση, δεν αποτελεί δρομολόγηση προς την κατεύθυνση αυτή: Θα τους δίνετε εξάμηνο - εξάμηνο μέχρι την οκταετία. Μην εμπαίζετε τον εαυτό σας, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Η χώρα είναι ανοχύρωτη με εσάς που τους λέτε ''μπουκάρετε και κάντε απεργία πείνας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας''. Φοβηθήκατε και δεν είχατε αντοχές. Βρεθήκατε υπό εκβιασμό και καταλήξατε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε».

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέγοντας ότι θα είχε έρεισμα να υποστηρίξει όσα είπε, αν η τελική λύση που δινόταν συνεπαγόταν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους για λίγους μήνες.

Συνέχισε λέγοντας, ότι δεν προκρίνεται νομιμοποίηση, γιατί οι μετανάστες αύριο δεν θα έρθουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία για το καθεστώς ανοχής και όχι παραμονής, και ότι ουδείς πλην των αστυνομικών αρχών μπορεί να μιλήσει για το μέλλον τους.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την ομιλία του υπουργού ως παραμορφωτικό καθρέφτη, διερωτώμενος, πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής: Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα και το λύσατε με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας και το χειρότερο μήνυμα. Πρόκειται για απόλυτη αποτυχία μιας απολύτως φοβικής κυβέρνησης.

«Υπηρετείτε τηλεοπτικές ανάγκες», ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: