Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ Ο ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ. ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Λες και ζει σε άλλη χώρα, λες και δεν έχει ακούσει τίποτα για τις συνθήκες κράτησης που ισχύουν στη χώρα του. Λες και δεν κυβέρνησε επί δεκεατίες το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ και αφού κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα είπε να αρχίσει το δούλεμα στας Ευρώπας.
Ο λόγος για τον επικεφαλής της ευρωβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδη ο οποίος με δήλωσή του προς την Κομισιόν τη καλεί να ορίσει τις ελάχιστες προδιαγραφές κράτησης στις φυλακές των χωρών-μελών της ΕΕ.

«Παρουσιάζοντας το περιεχόμενο..της Γραπτής τους Δήλωσης οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι, μέσω αυτής καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ορίσει τις ελάχιστες προδιαγραφές κράτησης οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλα τα κράτη μέλη, τα Κράτη Μέλη να εφαρμόσουν αποτελεσματικούς και ανεξάρτητους εθνικούς μηχανισμούς ελέγχου στις φυλακές και τα κέντρα κράτησης, όπως προβλέπεται από το προαιρετικό πρωτόκολλο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων (OPCAT) της 18ης Δεκεμβρίου 2002, τα Κράτη Μέλη, να επιτρέψουν την απρόσκοπτη πρόσβαση μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης, και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων να προβεί σε ενέργειες για την πρόληψη παραβιάσεων των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Στη συνέντευξη Τύπου των πέντε ευρωβουλευτών ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές της Ε.Ε. , είναι ένα από τα στοιχεία για τη μελλοντική ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στις κοινωνίες τους και για την συνεπακόλουθη μείωση της επαναλαμβανόμενης παραβατικότητας».
Αυτά λέει το ρεπορτάζ αλλά δε λέει τίποτα για τα όσα προβλέπονται από τους νόμους του κράτους και δεν εφαρμόζονται στις φυλακές. Δε λέει τίποτα ο Λαμπρινίδης για τις παραβιάσεις του νόμου που κάνουν τόσο το προσωπικό φύλαξης όσο και το κράτος το ίδιο. Και φτάνει στο σημείο να ζητά από την Κομισιόν να θεσπίσει κανονισμό με κανόνες λες και θα εφαρμοστούν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: