Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΦΥΚΙΑΣ

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε την Τρίτη 15 Μαρτίου στο γραφείο της η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για συγχώνευση του Δημοτικού σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Σφυκιάς με το Δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Ριζωμάτων με έδρα τα Ριζώματα, παρά την αντίθετη..εκφρασμένη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Αλληλεγγύης κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένης Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών κ. Νικόλαος Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Σφυκιάς κ. Ιωάννης Χειμώνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Σφυκιάς κ. Βασίλειος Χειμώνας και ο Προϊστάμενος Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκαν:

1. Η ιδιομορφία του ορεινού όγκου και τα πολλά και σημαντικά προβλήματα προσβασιμότητας των δρόμων, ειδικά την πολύμηνη χειμερινή περίοδο.

2. Η ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Τοπική Κοινότητα Σφυκιάς, λόγω αγροτουρισμού αλλά και άλλων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, (παρατηρείται μια αύξηση σε νέα ζευγάρια και τις οικογένειές τους τα οποία εγκαταστάθηκαν και δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην περιοχή).

Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις γίνεται φανερό ότι η συγχώνευση – μεταφορά του σχολείου της Σφυκιάς στα Ριζώματα θα ανέτρεπε δραματικά την αναπτυξιακή πορεία της Τοπικής Κοινότητας, αφού θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε, αφού εξηγηθούν όλοι εκείνοι οι παιδαγωγικοί, πρακτικοί, ουσιαστικοί αλλά και ανθρωπιστικοί λόγοι να ζητηθεί εγγράφως από το Υπουργείο, να παραμείνουν χωριστά (ως έχουν), τα δημοτικά σχολεία στις Τοπικές Κοινότητές Σφυκιάς και Ριζωμάτων,.

Δεν υπάρχουν σχόλια: