Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος αλλαγής αλλά και ιδιαίτερης ευαισθησίας. Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή χαρακτηρίζεται από φυσιολογικές ανησυχίες που συχνά αναστατώνουν και τους γονείς. Το σύνθετο αυτό θέμα θα συζητηθεί...
σε δύο συνεχόμενες συναντήσεις, που απευθύνονται σε γονείς εφήβων και εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά στην εφηβεία. Οι συναντήσεις έχουν το χαρακτήρα ομιλίας – συζήτησης, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και θα διαρκέσουν 2 ώρες η καθεμία τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

• Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, 6 το απόγευμα
«Ψυχική εξέλιξη και αλλαγές του παιδιού κατά τη διάρκεια της εφηβείας»

• Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, 6 το απόγευμα
«Δυσκολίες της εξέλιξης στην εφηβεία»

Συντονίστριες οι Ψυχολόγοι κ.Έφη Ζαμπούνη και κ. Ιωάννα Κουφάκη

Η κ. Εφη Ζαμπούνη εργάζεται ως ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Εχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων στην Αθήνα και στην Ξάνθη. Έχει κάνει ομιλίες για την Ψυχική Υγεία σε επαγγελματίες της υγείας, εκπαιδευτικούς και γονείς. Το θεωρητικό ενδιαφέρον και η κλινική της άσκηση είναι προσανατολισμένα στην ψυχανάλυση.

H κ. Ιωάννα Κουφάκη, εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος με ενδιαφέρον στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία. Έχει συνεργαστεί με τη «Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού & Εφήβου», Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το «Λαϊκό Πανεπιστήμιο» (Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης) και το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων «Άγιος Δημήτριος». Επίσης έχει ασχοληθεί με το συντονισμό ομάδων γονέων σε σχολεία.
Διοργάνωση:
-Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Βέροιας
-Κέντρο Πρόληψης Ν. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, Βέροια. Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr, email: info@libver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: