Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ!!

Η αφωνία τους είναι παροιμιώδης. Ενίοτε όμως είναι και προκλητική. Αναφέρομαι στα λεγόμενα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είτε έχουν στόμα είτε όχι το ίδιο είναι. Δεν ακούσαμε τη φωνούλα τους από την ώρα που ανέλαβε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από ορισμένους δεν την είχαμε ακούσει και πιο πριν είναι η αλήθεια.
Όμως, εδώ και 1,5 χρόνο που το ΠΑΣΟΚ έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του, έχουμε δει Μνημόνια και ΔΝΤ, έχουμε δει πράματα και θάματα αλλά ουδένα από τα λεγόμενα στελέχη του κόμματος δεν είπε την άποψή του δημόσια και με θάρρος.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά. Τα γράφω γιατί...διάβασα προχτές ότι δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, κατέθεσαν ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα στη Συνδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή και ζητάνε να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση.
Δεν είδα όμως μέσα στους υπογράφοντες κανένα στέλεχος από την Ημαθία, δεν είδα για παράδειγμα την κ. Σιδηροπούλου που ανήκει στο μπλοκ του Παναγιωτακόπουλου, του επονομαζόμενου αριστερού του ΠΑΣΟΚ, που υποτίθεται ότι κάνει εσωκομματική αντιπολίτευση. Αυτός λοιπόν που λένε ότι κάνει εσωκομματική αντιπολίτευση, αυτός που βρίζει τα Μνημόνια και κριτικάρει υπουργούς όπως το Λοβέρδο, δεν άνοιξε το στόμα του να πει ούτε μια κουβέντα στη συνδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου. Δεν είπε τίποτα γιατί προφανώς ήταν εκεί και ο Παπανδρέου και πώς να τον στενοχωρήσει. Ή μήπως γιατί αντάλλαξε τη σιωπή του με μια θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος…
Κι όμως στη συνδιάσκεψη μίλησαν δια του κειμένου τους δέκα μέλη του σώματος αλλά η Σιδηροπούλου δεν έβγαλε άχνα. Τα βρίσκει όλα καλά; Τα βλέπει όλα ρόδινα και ότι οι πολίτες χαμογελάνε όλη μέρα από ευχαρίστηση; Τέτοια ακούσματα έχει; Δεν το αποκλείω βέβαια να τα βλέπει όλα καλά και ανθηρά, όλα είναι δυνατά με τους Πασόκους πολύ δε περισσότερο από στελέχη που δεν τόλμησαν να πουν δημόσια ακόμα την άποψή τους για το ΔΝΤ και το Μνημόνιο και άλλα φλέγοντα θέματα.
Εκτός κι αν η Σιδηροπούλου δεν βρίσκει χρόνο να μιλήσει γιατί έχει πάθει μια πνευματική κόπωση όσο να πεις γιατί εσχάτως έχει συγγράψει άρθρο με τον βαρύγδουπο τίτλο την Πολυπολιτισμικότητα και την Ουνέσκο. Όσο να πείτε είναι θέμα αιχμής, απασχολεί τον κόσμο κάθε μέρα η Ουνέσκο και η ...πολιτιστική πολυμορφία.
Αλλά όταν ο νομός έχει τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα τι να περιμένει κανείς από την Σιδηροπούλου που πασχίζει εναγωνίως να αποδείξει ότι είναι στέλεχος με βαρύγδουπα άρθρα για την πολιτιστική πολυμορφία….

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω ένα κολληματάκι με την Σιδηροπούλου, ενω για άλλα στελέχη (Μπαλτατζίδου, Κουκουρίκου) μία πλήρη απαξίωση. Τί να σημαίνει αυτό άραγε;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ κ. ΜΟΧΛΑ ΠΟΥ Η κα. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ "ΑΤΖΕΝΤΑΣ" ΣΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΘΗΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟΨΗΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΟΛΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. (ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΣΤΕ ?)

Xronika είπε...

Στον πρώτο ανώνυμο σχολιαστή έχω να πω ότι η Μπαλτατζίδου είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου κεντρ. Μακεδονίας και κρίνεται για την εκεί παρουσία της στο θεσμικό της ρόλο. Η Κουκουρίκου είναι ένα απλό μέλος της ΝΕ και έχει ευθύνη για την εκεί λειτουργία της. Το θέμα όμως στο δημοσίευμα ήταν η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου και εκεί μέλος είναι η Σιδηροπούλου που είτε πήγε είτε δεν πήγε το ίδιο ήταν.
Λέει, η ίδια προφανώς που καταθέτει και λεπτομέρειες, ότι δεν είχε χρόνο και ήταν στενή η διαδικασία και δεν πρόλαβε να καταθέσει την άποψή της.
Δηλαδή άμα είχε χρόνο θα έτρωγε τα μικρόφωνα, θα ήταν λαλίστατη η Σιδηροπούλου.
Και άντε, δεν μπόρεσε να μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν μπόρεσε να διαβάσει το κείμενο των 10 και να υπογράψει αν συμφωνούσε; Δεν μπόρεσε ποτέ μέχρι στιγμής να καταθέσει την άποψή της δημόσια όπως ο Θέμης Τζήμας που είναι μέλος του Εθνικού Συμβούλιου; Αλλά, για να καταθέσεις άποψη για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση θα πρέπει να διαθέτεις άποψη. Απλά πράγματα.
Όσο για την Αριστερά και για το αν η Σιδηροπούλου είναι αριστερή είναι το πιο σύντομο και άνοστο ανέκδοτο που έχει γραφτεί...

Ανώνυμος είπε...

Αρέ Χάρη τυχερέ,σε περιμένει η Θούλη στο ΠΑΣΟΚ να σε μάθει τι θα πει Αριστερά.Οχι που θα μας πεις εσύ με τη φθηνή σου κριτική και την απουσία άποψης ότι έχεις καταλάβει τι είναι αριστερά.Γελιέσαι.Μόνο όποιος μπαίνει στο ΠΑΣΟΚ ΄μαθαίνει τι είναι αριστερά.Ειδικά η Θούλη κι αν γνωρίζει!!.Από μικρή στους αγώνες.Αρέ τυχερέ,τι δασκάλα σε περιμένει!!!!Απ'όλα ξέρει.....Μέχρι και όλα τα άρθρα για την Ουνέσκο.Αυτό θα πει να έχεις άποψη και να τη λες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΦΩΝΗ Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΕΙΧΕ ΑΠΟΨΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΧΟΛΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ.
ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ,ΚΙ ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ.