Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΧΓΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η οποία άρον άρον συγκρότησε επιτροπή και αποφάσισε τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα προκαλεί αντιδράσεις. Στην Ημαθία ο δήμαρχος Νάουσας Τ. Καραμπατσός έκανε δήλωση με την οποία καταδικάζει αυτή την πρακτική και καλεί τους βουλευτές του νομού να αντιδράσουν. Η δήλωση είναι:«Αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι συνενώσεις των Σχολικών Μονάδων για το Σχολικό έτος 2011-12, στις οποίες περιλαμβάνονται συγχωνεύσεις Σχολικών μονάδων της Νάουσας. Καταγγέλλουμε την τακτική του Υπουργείου γιατί δεν έλαβε υπόψη τις αιτιολογημένες θέσεις της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές), των
εκπαιδευτικών φορέων και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των Γυμνασίων Μαρίνας και Επισκοπής και την κατάργηση-μεταφορά του Δημ. Σχολείου Γιαννακοχωρίου, αλλά προχώρησε ημέρα Κυριακή στη συγχώνευση Σχολικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επανειλημμένα το ζητήσαμε.
Δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και την εκπαιδευτική κοινότητα τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι άδικες αποφάσεις, διότι πιστεύουμε πως δεν επιλύουν, αλλά δημιουργούν πολλά προβλήματα στην ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολιτικούς παράγοντες (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη κλπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν θεσμικά, και να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολείο της Νάουσας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eνώ ο Δημητριάδης τα κατάφερε να κλείσει το Γυμνάσιο Τρικάλων για να χτίσει νέο στο Πλατύ. Δεν κατάλαβε ότι έγινε Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ακόμη φαίνεται. Όταν θα το καταλάβει θάναι αργά για αυτόν.