Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ !

Την απόφασή τους να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να τερματίσουν την απεργεία πείνας ανακοίνωσαν οι μετανάστες-απεργοί πείνας στην Υπατία. «Ο αγώνας δικαιώθηκε» δήλωσαν.
Όσοι από τους μετανάστες...βρίσκονται στα νοσοκομεία, θα παραμείνουν εκεί.

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Υπατία, έως ότου να αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.



Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία!

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί...) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω...



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 09.03 18:30

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση των Υπουργών της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούσης, ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κυρία Αννα Νταλάρα και ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέας Τάκης.

Ο κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εσωτερικών, κατέθεσε τις ακόλουθες, νέες προτάσεις, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες κινούνται σε καλύτερη κατεύθυνση από τις προηγούμενες :


- νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών, με σχετική υπουργική απόφαση, μετά από συμπλήρωση οκταετίας στη χώρα,
- δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής,

- δυνατότητα να παραταθεί επ' αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομοιμοποιήσή τους.

Επίσης, η κα. Άννα Νταλάρα δεσμεύθηκε να θέσει στην ΕΕ το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση αυτές τις προτάσεις, ενδεχομένως να υπάρξει θετική διέξοδος στις εξελίξεις.

Αυτή την ώρα οι απεργοί πείνας συνεδριάζουν για να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ταυτόχρονα, όμως, με τις προτάσεις, η κυβέρνηση κορυφώνει την προσπάθεια ποινικοποίησης, συκοφάντησης και σπίλωσης του αγώνα των απεργών πείνας και του κινήματος αλληλεγγύης, με κορυφαίο παράδειγμα τη δίωξη των δύο μελών της Πρωτοβουλίας Αλληέγγύης εχθές σε νοσοκομείο της Αθήνας, με κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο για σωματικές βλάβες, επειδή υπερασπίστηκαν την επιλογή του απεργού πείνας να αρνηθεί την υποχρεωτική σίτιση.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τελικά τις δύο φοιτήτριες - μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, που συνελήφθησαν εχθές μετά από μήνυση του Διευθυντή Κλινικής Παθολογίας στον Ερυθρό Σταυρό της Αθήνας, επειδή στήριξαν το δικαιώμα νοσηλευόμενου απεργού πείνας να αρνηθεί την υποχρεωτική σίτιση. Οι κατηγορίες είναι βαριές και αφορούν την πρόκληση σοβαρών σωματικών ζημιών, με ενδεχόμενο δόλο. Οι δύο κατηγορούμενες πήραν παράταση να απολογηθούν μέχρι την Παρασκευή.

Η δίωξη έχει προφανή πολιτικό χαρακτήρα και εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για καταστολή της απεργίας πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: