Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ

Μετά τους φαρμακοποιούς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, από την Πέμπτη 10 του μήνα, σταματούν να παρέχουν υπηρεσίες με πίστωση στους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω των χρεών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).....
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι, λαμβάνοντας υπ' όψη τις αποφάσεις της πανιατρικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, καλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΛΙΑ συμφωνεί στις αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά (ΙΣΑ και ΙΣΠ), σύμφωνα με τις οποίες σταματούν να δέχονται τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ από τις 10 Μαρτίου και θα κόβουν απόδειξη που θα αντιστοιχεί στο ποσό που θα εισπράττουν.

Η διοίκηση της ΕΕΛΙΑ ζητά την αρωγή των υπολοίπων Ιατρικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και δηλώνει ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν μέχρι να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα από τα ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν δημιουργήσει βιοποριστικό πρόβλημα στους συμβεβλημένους ιατρούς.

Σημειώνουμε ότι τα μέλη της Ένωσης ακόμη περιμένουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 14 μηνών από τον ΟΠΑΔ και τουλάχιστον δύο ετών από τα άλλα Ταμεία.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: