Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ


Ελάχιστα χρόνια φυλακής απομένουν στον άνθρωπο ο οποίος είχε χαρακτηρισθεί ως ο "Έληνας Εσκομπαρ". Ο λόγος για τον Α. Αγγελόπουλο ο οποίος είχε αρχικά τιμωρηθεί με ισόβια για εμπόριο ναρκωτικών - κοκαϊνης
Κατηγορήθηκε πως ήταν ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαϊνης στην Ελλάδα. Χαρακτηρίσθηκε ως ο Έλληνας Εσκομπάρ. Το πλοίο του "Africa 1" είχε εντοπισθεί στην Ισπανία με 5,4 τόνους.
Συνελήφθη τελικά στη Γερμανία λίγες...μόνο ημέρες πριν φύγει για Λατινική Αμερική. Εκδόθηκε στην Ελλάδα οπότε και η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου τον έστειλε στον Κορυδαλλό. Η απόφαση έλεγε τόσο για τον ίδιο όσο και δύο στενούς του συνεργάτες, σε ισόβια κάθειρξη.
Επιπλέον τους επιβλήθηκε τέσσερα χρόνια στον καθέναν για σύσταση συμμορίας, κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Όλα αυτά όμως άλλαξαν ριζικά.
Σύμφωνα με την Espresso της Κυριακής, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά μετέτρεψε την ποινή των ισοβίων σε κάθειρξη 22 ετών, σπάζοντας δηλαδή τα ισόβια.
Ουσιαστικά αυτό αφήνει μόνο μερικά χρόνια εάν όχι χρόνο ακόμα φυλακής στον Α. Αγγελόπουλο, καθώς σε ένα χρόνο θα έχει εκτίσει το 1/3 της ποινής του.
Σε συνδυασμό με την εργασία εντός της φυλακής θα έχει το δικαίωμα να αποφυλακισθεί.
Ανάλογη ήταν η απόφαση και για έναν συνεργάτη του, ο οποίος μάλιστα θα αποφυλακισθεί συντομότερα από τον "Έλληνα Εσκομπάρ", ίσως και μέσα στο μήνα.
Τέλος, ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. Ο Α. Αγγελόπουλος είναι σήμερα 46 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: