Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Άγονη για δεύτερη φορά ήταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον δήμο Αλεξάνδρειας. Στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο δεν κατάφερε να καταλήξει σε μια κοινή πρόταση και επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με την πρώτη εκλογή προ δεκαπενθημέρου όπου οι Κώστας Καρέλης πήρε...
20 ψήφους, ο Κώστας Στεφανάκης 11 ψήφους, ο Κίμων Παράσχου 1 ψήφο και βρέθηκε ένα λευκό.
Δηλαδή, η παράταξη της πλειοψηφίας ψήφισε συντεταγμένα τον κ. Καρέλη, η παράταξη του Μπ. Γκιόνογλου ψήφισε συντεταγμένα τον Κ. Στεφανάκη, ο Θ. Τσιάπλας ψήφισε τον Κ. Παράσχου και ο Χρ. Αλευράς ψήφισε λευκό.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Καρέλης τοποθετήθηκε και ζήτησε από τους συμβούλους της μειοψηφίας να μη σταθούν στην προεκλογική αντιπαράθεση και να αποδεχτούν την αρχή της πλειοψηφίας. Ο Κ. Παράσχου που έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα είπε ότι γνωρίζει τις δεσμεύσεις της διοίκησης έναντι του Κ. Καρέλη και τόνισε ότι η δική του υποψηφιότητα είναι διάθεση προσφοράς και γι αυτό επιμένει στην θέση του ότι θα είναι άμισθος.
Με τη σειρά του κ. Μπάμπαλος, που πήρε 0 ψήφους, τόνισε ότι διαθέτει τα προσόντα που ο νόμος ορίζει ενώ ο Κ. Μαστοροδήμος με ποδοσφαιρικούς όρους περιέγραψε έναν αγώνα σικέ και υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα Καρέλη είναι προεκλογικό γραμμάτιο του δημάρχου.
Τέλος, η κ. Κουκουρίκου Γεωργία που ήταν κι αυτή υποψήφια για πρώτη φορά υποστήριξε ότι η υποψηφιότητες Καρέλη και Στεφανάκη είναι μη νόμιμες και υπέβαλλε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.
Να σημειωθεί ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά προθεσμία για νέα ψηφοφορία και δημιουργείται σε όλη τη χώρα αδιέξοδο δεδομένου ότι από τους 340 δήμους μόλις 4 επέλεξαν Συμπαραστάτη. Τη λύση θα τη δώσει πλέον το Υπουργείο Εσωτερικών ή θα μείνει η θέση αυτή κενή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την πρώτη ψηφοφορία φάνηκε η αδιαφανής προσπάθεια τις πλειοψηφίας, δεν υπήρξε καμία διάθεση διαβούλευσης και συναίνεσης για την επιλογή του συμπαραστάτη. Είμαστε στην περίοδο των απόκρεω , οι μάσκες έπεσαν, οι πάντες γνώριζαν ότι η μοναδική υποψηφιότητα, που είχε προσυμφωνηθεί , από τον Δήμαρχο, ερήμην των ανθρώπων που τον στήριξαν,ήτανε αυτή του Καρέλη, και απροκάλυπτα η διοίκηση επέμεινε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή. Ο Δήμαρχος καταστρατήγησε το πνεύμα του θεσμού, που θέλει τον συμπαραστάτη στην υπηρεσία των πολιτών, για να τον προστατεύει από τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό των Διοικούντων. Όμως ο κ Δημητριάδης έτσι είχε μάθει να διοικεί τον πρώην Δήμο Πλατέως. Περιμένω από τους λαλίστατους αξιωματούχους ( τρομάρα τους) τις ΝΔ να δώσουν εξηγήσεις για την συμπεριφορά του Δημάρχου που εκείνη επέλεξαν. Περιμένω να μας πουν αν ο Μαστοροδήμος , η ο Στεφανάκης, είναι λιγότερο νεοδημοκράτες από τον Καρέλη. Και βέβαια αυτοί που θέλουν να λέγονται , Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, και δημοτικοί Σύμβουλοι και που στις συνεδριάσεις παρουσιάστηκαν σαν κέρινα ομοιώματα ποια θα είναι η απάντηση τους, στο ερώτημα των συμπολιτών τους, έχουν δική τους γνώμη? Δική τους προσωπικότητα? Η είναι μαριονέτες χειρίστου είδους?

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει η αρχή τις πλειοψηφίας κ Καρέλη? Ντε και καλά πρέπει να ψηφίσει η αντιπολίτευση εσένα γιατί έτσι συμφώνησες εσύ με τον Δημητριάδη? Γιατί καλόμαθες και δεν σου αρέσει να πάς να διδάξας στο σχολείο? Γιατί εξαπάτησες τους ψηφοφόρους σου, και παραιτήθηκες? Άστο δεν πειράζει , να μας θυμίσεις να σε ψηφίσουμε , ΟΤΑΝ κατέβεις υποψήφιος Βουλευτής! Και επειδή είσαι και άνθρωπος τις προσφοράς, σου ενημερώνω πως υπάρχει κενή οργανική θέση στο Β Δημοτικό Σχολείο στην Αλεξάνδρεια. Αντε βρέ , καλό πάθημα,συγνώμη μάθημα ήθελα να πω.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ενόψει και τις σαρακοστής ο κ Δήμαρχος θέλει να μας ταΐσει ταραμά, άρχισε να κυκλοφορεί ότι δεν έβγαλε συμπαραστάτη του δημότη, λόγω οικονομίας, και στενότητας χρηματοδότησης. Όμως κ Δήμαρχε, γιατί δεν επιλέξατε τον κ Κίμωνα Παράσχου ,που ζητούσε να είναι άμισθος? θα δώσετε μια απάντηση, σε αυτό το ερώτημα? Και θα κάνω και μια πρόβλεψη, ο κ Καρέλης στο τέλος θα προληφθεί ,ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου!! Φυσικά έμμισθος!! Γιατί μπορεί ο Δημητριάδης να το παίζει πονηρός , ο Καρέλης όμως είναι αδίστακτος .