Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Σε τροχιά υλοποίησης, μπήκε ένα από τα ικανοποιηθέντα αιτήματα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας. Και μάλιστα, πρόκειται για ένα αίτημα που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες εργαζόμενους, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης στη χώρα μας!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας..«Τα Νέα», το νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα μειώνει από τα 100 στα 50 τα ένσημα που πρέπει να έχει συμπληρώσει εντός του 2010, κάποιος εργαζόμενος ή άνεργος, προκειμένου να λαμβάνει μέσα στο 2011 ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη!
Οι ασφαλισµένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καθώς και τα µέλη της οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2011 έως 28/2/2012, καλύπτονται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για παροχές ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν πραγµατοποιήσει τουλάχιστον 50 ηµέρες ασφάλισης είτε το προηγούµενο ηµερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάµηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ηµέρες που πραγµατοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ηµερολογιακό τρίµηνο του δεκαπενταµήνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αποτελεί ένα μήνυμα θετικής προοπτικής προς όλους τους εργαζόμενους στη χώρα, καθώς, δείχνει πως οι συλλογικοί αγώνες μπορούν είναι νικηφόροι, ακόμα και απέναντι στην μνημονιακή Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, στο βαθμό που είναι ενωτικοί, μαχητικοί και διαρκείς.
Παράλληλα, δε η συγκεκριμένη εξέλιξη καθιστά ξεκάθαρο πως έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κοινά και όχι αντιπαρατιθέμενα ταξικά συμφέροντα, παρά τις προσπάθειες των κυρίαρχων ΜΜΕ και της ακροδεξιάς επιχειρηματολογίας να πείσουν για το αντίθετο!
Προφανώς, η μείωση των ενσήμων που απαιτούνται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν λύνει μονομιάς τα προβλήματα επιβίωσης που πολλές φορές αντιμετωπίζουν οι άνεργοι αλλά και οι επισφαλώς εργαζόμενοι. Σε κάθε όμως περίπτωση, αποτελεί μια ανάσα αξιοπρέπειας!
Ο κοινός αγώνας ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων αλλά και η συνεχής αγωνιστική εγρήγορση για την έμπρακτη ικανοποίηση και των υπόλοιπων ικανοποιηθέντων αιτημάτων των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας συνεχίζονται αμείωτοι..

ΙΣΚΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: