Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

KATAΓΓΕΛΙΑ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Η δημοτική παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:
Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στο νέο δήμο Αλεξάνδρειας, όπου εκλέχθηκαν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι δημοτικές επιτροπές, η Οικονομική επιτροπή και η επιτροπή της Ποιότητας Ζωής.
Η Συνεργασία Πολιτών εύχεται σε όλους τους δημοτικούς σύμβουλους κουράγιο και δύναμη, γιατί τόσο η κοινωνία, όσο και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται.
Αν και η συνέλευση είχε ειδικό χαρακτήρα, δηλαδή την συγκρότηση των οργάνων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε προτάσεις για..την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ.(προκαθορισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής των συμβουλίων και διάθεση κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου και γραμματειακής υποστήριξης των Δημοτικών Παρατάξεων).
Η συνέλευση όμως δεν είχε καθόλου συναινετικό χαρακτήρα και στιγματίστηκε από τον αποκλεισμό της Συνεργασίας Πολιτών και από τις δυο δημοτικές επιτροπές.
Η εκλογή των δημοτικών επιτροπών έγινε χωρίς την τήρηση των βασικών κανόνων εκπροσώπησης.
Οι δημοτικές επιτροπές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θα λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για μια σειρά από θέματα, τα οποία δεν θα φτάνουν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτός είναι ο λόγος που η Συνεργασία Πολιτών πιστεύει ότι όλες οι εκλεγμένες δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να εκπροσωπούνται σε αυτές τις επιτροπές.
Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η λειτουργία των δημοτικών επιτροπών είναι διαφορετική και για αυτόν τον λόγο η εκλογή του συμβούλου της Συνεργασίας Πολιτών στη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συμψηφίζεται με τον αποκλεισμό του από τις δημοτικές επιτροπές.
Την ευθύνη για αυτόν τον αποκλεισμό την φέρει ακέραια η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (του κ. Γκιόνογλου), που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία.
Στην Οικονομική επιτροπή πρότεινε και ψήφισε εξολοκλήρου δικούς της υποψηφίους, ενώ στην επιτροπή της Ποιότητας Ζωής έκανε και μία έκπτωση «προσφέροντας» μία από τις τρεις θέσεις που δικαιούται το σύνολο της αντιπολίτευσης, στο σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρουμλουκίου.
Να σημειώσουμε ότι τα μέλη που προέρχονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας υποδεικνύονται από την ίδια την μειοψηφία, μετά από εκλογή, που διενεργείται μεταξύ όλων των μελών αυτής.
Αυτή είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά, απόλυτα συνεπής με το ύφος και το ήθος της εν λόγω παράταξης, και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kirie tsiapla doste to e1 kai meta mporeite gia na omeileite .. mas kourasate epitelous

Ανώνυμος είπε...

Την πατησες κ.Τσιαπλα και τωρα ριχνεις την ευθυνη στους αλλους.Πιστευες οτι θα εκλεγεις με τις ψηφους του Δημητριαδη μονο που αυτο δεν γινοταν.Η συναλλαγη φανηκε ξεκαθαρα στην εκλογη του Προεδρειου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, η επιστήμη σηκώνει ψιλά τα χέρια για την περίπτωση σου!