Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΚΑΙ "ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ"

Με εγκύκλιο που απέστειλε προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος, γνωστοποιεί ότι στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», μέσω της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και....
επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ' οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», για την περίοδο από 1-1-2011 μέχρι 31-12-2011.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Ντόλιος, σε περίπτωση που ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος παραμένει ο ίδιος, ισχύουν τα προβλεπόμενα, βάσει της οποίας, το προσωπικό, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι τη λήξη τους.
Επομένως, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» ανανεώνονται ή παρατείνονται πέραν τις 31/12/2010 και μέχρι 31/12/2011, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους.
Στην περίπτωση που ο φορέας υλοποίησης δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ο ίδιος, το πρόγραμμα υλοποιείται από τον κάθε ένα εξυπηρετούμενο δήμο. Στην περίπτωση αυτή, ο φορέας ΟΤΑ που αναλαμβάνει το πρόγραμμα, αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος.
Επομένως, ο διάδοχος φορέας ανανεώνει ή παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού με την προαναφερόμενη διαδικασία και αναλαμβάνει τις υφιστάμενες συμβάσεις έργου, μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: