Ενωμένοι σε θέση μάχης κατά του πολυνομοσχεδίου δηλώνουν οι γιατροί, τόσο του ΕΣΥ, του ΙΚΑ, αλλά και οι ιδιώτες, κάνοντας λόγο για την ισοπέδωση της υγείας του λαού και την εξαθλίωση του Ελληνα γιατρού.
Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΙΚΑ κλείνουν τα πολυϊατρεία του ιδρύματος
1-4 Φεβρουαρίου, καθώς αποφασίστηκαν δύο 48ωρες απεργίες, ζητώντας να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατροί.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων και ενώσεων της χώρας, το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση «απροκάλυπτα προχωρούν πλέον στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Συστήματος Υγείας και εξαναγκάζουν τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους, ακόμη και μέσα στα δημόσια νοσοκομεία».
Πρόσθεσαν πως «η ενοποίηση των Κλάδων Υγείας και Ταμείων για καθαρά λογιστικούς λόγους, υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς προαπαιτούμενα, θα οδηγήσει στην αποδιάρθρωση του Συστήματος Υγείας, στην ισοπέδωση προς τα κάτω των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Ελληνες πολίτες και στο μάντρωμά τους σε ατελείωτες ουρές και λίστες αναμονής».
Επίσης, ανέφεραν πως απορρίπτουν «τη νομοθετούμενη "Επιτροπή Σοφών", τη θεωρούμε συνεπίκουρο και συνυπεύθυνη των πειραματισμών που επιχειρούνται στο χώρο της υγείας και θα φέρουν βαριά ευθύνη οι κομματικοί σχηματισμοί, που θα συμμετέχουν δι' εκπροσώπων τους στο στημένο παιχνίδι υποβάθμισης της υγείας του λαού».
«Το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει την περίθαλψη των Ελλήνων και δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων: Εκείνους που δεν έχουν χρήματα και θα περιμένουν στις λίστες των πρωινών ιατρείων του ΕΣΥ και εκείνους που έχουν και θα εξυπηρετούνται από τα απογευματινά ιατρεία», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής, Στάθης Τσούκαλος, ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα κάνουν περισσότερες εφημερίες απ' όσες προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία, απόφαση που θα προκαλέσει προβλήματα στις εφημερίες διαφόρων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφημερίες μπορούν να κάνουν έως 5 το μήνα οι ειδικευμένοι και έως 6 οι ειδικευόμενοι.
Τέλος, ο πρόεδρος των εργαστηριακών γιατρών Λεωνίδας Αναγνώστου κατήγγειλε ότι τα Ταμεία οφείλουν σήμερα 1 δισ. ευρώ στα εργαστήρια για εξετάσεις που έχουν γίνει σε ασφαλισμένους εδώ και δύο χρονια.
Για αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Πειραιά, η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών και όλες οι επαγγελματικές ιατρικές ενώσεις καλούν τον ιατρικό κόσμο και τους κοινωνικούς φορείς στην πανιατρική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Πρέζιντεντ», ενώ για την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου