Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Νέα απάντηση του υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη στα ΧΡΟΝΙΚΑ με την οποία σχολιάζει το σχόλιο που κάναμε στην πρηγούμενη απάντηση του.
Ο κ. Μαγκριώτης δηλώνει ότι η επαναδιαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα επιβαρύνει τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.
Η απάντηση του υφυπουργού είναι η ακόλουθη:
Αγαπητέ κύριε Μόχλα,
είναι για εμένα σημαντικό να επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου και χαίρομαι που ασχολείστε με ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω την ερμηνεία που δίνεται στις διευκρινίσεις μου, για αυτό και επανέρχομαι.

α. Οι συμβάσεις παραχώρησης υπογραφήκαν και κυρωθήκαν με νόμο στη Βουλή από τη ΝΔ, το 2007. Κάθε αλλαγή τους δεν μπορεί να είναι μονομερής, χρειάζεται τη συμφωνία κράτους και ιδιωτών.

β. Εμείς από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσαμε τα προβλήματα αυτών των συμβάσεων σε πολλούς τομείς και ιδιαιτέρα των διοδίων για αυτό και έχουμε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους, για την αλλαγή τους. Πιστεύω ότι τέλη Μαρτίου θα έχουμε αποτελέσματα.

γ. Επειδή το πρόβλημα στο Αιγίνιο και το νομό Πιερίας ήταν έντονο, ζητήσαμε από τον παραχωρησιούχου να μη λειτουργήσουν διόδια στο Αιγίνιο και το δέχτηκε. Οι δυο πλευρές θα ρυθμίσουν με άλλο τρόπο την όποια απώλεια εσόδων. Πάντως όχι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

δ. Σε περίπτωση που τοποθετηθούν πλευρικά διόδια και όχι μετωπικά διόδια στο Κλειδί Ημαθίας, επαναλαμβάνω ότι θα αφορούν μονό τις διελεύσεις από Αθήνα προς Κοζάνη και από Κοζάνη προς Αθήνα, γιατί με τη μη λειτουργιά του σταθμού στο Αιγίνιο οι χρήστες που θα κινούνταν στις δυο αυτές κατευθύνσεις δε θα πλήρωναν καθόλου διόδια για χρήση αυτοκινητόδρομου περίπου 100χλμ. Αυτό δε θα ήταν δίκαιο για τους χρήστες που κινούνται προς τις άλλες κατευθύνσεις.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μαγκριώτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε μαγκριώτη; ανοίξαμε αλληλογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Μη ασχολείστε κ. Μαγκριώτη ο κ. Μόχλας κατανοεί και μπορεί να ερμηνεύει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τον Δήμαρχό του κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΦΩΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ενω εσυ εξυπναρα ξερεις να κατανοειςκαι να ερμηνευεις μονο το ΠΑΣΟΚ και το μαγκριωτη! σα δε ντρεπομαστε λεω εγω.... γι αυτο καταντησαμε σ αυτα τα χαλια,αλλα τι φταιω εγω να υποφερω εξ αιτιας σου καιτων ομοιων σου;;;;;