Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΑΡΓΥΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η παρουσία της μοναδικής Ελληνικής χορωδίας που συμμετείχε σ’αυτόν το Διεθνή Διαγωνισμό υπήρξε επιτυχής, αφού διακρίθηκε στην κατηγορία των Νεανικών Χορωδιών και κέρδισε Αργυρό Δίπλωμα.
Μάλιστα ο ένας από τους 4 κριτές της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών των ΗΠΑ Dr Tim Sharp της έδωσε βαθμολογία χρυσού βραβείου!
Η «Μελισσάνθη» ερμήνευσε την «Canzonetta no1» του Claudio Monteverdi, το «Τι γυρεύεις αεράκι» του Μπάμπη Κανά, το «Κοχύλι» του Βασίλη Μακρίδη και το «Cerf Volant» του Bruno Coulais από την ταινία «Les Choristes».
Η μαέστρος Ελένη Θεοδωρίδου και τα 65 κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να διακριθούν ανάμεσα σε αναγνωρισμένες χορωδίες από μουσικά πανεπιστήμια και μουσικά σχολεία της Κίνας, του Μεξικού, της Ρωσίας, του Ισραήλ και πολλών Ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλη χορωδιακή παράδοση. Έτσι μετά το αργυρό δίπλωμα στους «5th World Choral Games» στο Graz το 2008, η χορωδία κέρδισε άλλη μια σημαντική διάκριση για τα ελληνικά χρώματα.Ακόμη η χορωδία παρουσίασε μια μουσική παράσταση με το «Παραμύθι χωρίς όνομα»των Μάνου Χατζιδάκι και Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία της ηθοποιού της Πειραματικής Σχολής Θεσσαλονίκης Ελένης Δημοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: