Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Φιλότιμη ήταν η προσπάθεια της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας την Παρασκευή το μεσημέρι να διοργανώσει την ημερίδα για την "πράσινη ανάπτυξη". Εξ αρχής να πω ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πλην όμως θα μπορούσε να είναι πιο αποδοτική και ως εκ τούτου πιο χρήσιμη. Θα ήταν πιο χρήσιμη αν η Ν.Ε εκτός του γενικού πλαισίου έθετε υπόψιν του σώματος και τις δικές της προτάσεις, απολύτως συγκεκριμένες, ώστε να γίνει συζήτηση και να προκύψει αποτέλεσμα.
Οι εισηγήσεις που ακούστηκαν από την κ. Παπαοικονόμου και τους κ. Δαβόρα και Χατζίδη ήταν χρήσιμες αλλά μόνο του τελευταίου ήταν πολιτικό κείμενο ενώ των δυο πρώτων θα ταίριαζαν καλύτερα σε επιστημονική ημερίδα και όχι πολιτικού κόμματος.
Όπως και να έχει στην ημερίδα ακούστηκαν σημαντικά πράγματα και πρέπει η ΝΕ να τα αξιολογήσει και να ανακοινώσει την πολιτική της πρόταση για την Ημαθία.
Είναι γνωστά τα προβλήματα με την απουσία σχεδίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού και γενικώς του υδάτινου δυναμικού της χώρας και της Ημαθίας. Να ακούσουμε από το πολιτικό όργανο την πρόταση επ αυτού.
Τι θα γίνει, για παράδειγμα, με το μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας μας, τον Αλιάκμονα, που κάποιοι δήμαρχοι θέλουν να του φυτέψουν δίπλα του μια ΜΕΑ-ΧΥΤΥ;. Έκανε έναν υπαινιγμό ο προϊστάμενος της διεύθυνσης περιβάλλοντος της ΝΑ Ημαθίας, ο κ. Μπαρμπαρούσης, αλλά ο γραμματέας Παπαστεργίου δεν σήκωσε το γάντι.
Είναι γνωστό ότι η Τ66 επιβαρύνεται τους θερινούς μήνες και πολύ ορθά ο Θ. Χατζίδης τόνισε ότι μόνο συσκέψεις γίνονται αλλά με ευθύνη του Νομάρχη Καραπαναγιωτίδη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα που βέβαια είναι διανομαρχιακό.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των περισσοτέρων δημάρχων της Ημαθίας, ήταν εκεί η δήμαρχος Βέροιας και ο δήμαρχος Δοβρά, η αντινομάρχης κ. Μπατσαρά και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.
Απουσίαζαν το ΤΕΕ, το οικονομικό Επιμελητήριο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, η ΕΚΕ, οι Οικολογικές Ομάδες και άλλοι φορείς που θα ήταν χρήσιμες οι απόψεις τους.
Ο επικεφαλής του Τομέα του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά Β. Έξαρχος ήταν ο κύριος ομιλητής από την πλευρά του κόμματος και απουσίαζε ο Γ. Μαγκριώτης (γιατί μας το έκανες αυτό Γιάννη μας).
Σε επόμενη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε τις εισηγήσεις των ομιλητών ώστε να διαμορφώσετε ολοκληρωμένη άποψη.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (1974)ΠΕΡΑΣΑΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ Η ΝΔ.
ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΧΑΛΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ (ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ)ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΕΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΝΔ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ,
ΟΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ.
ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ,ΑΦΟΥ Η ΕΡΜΗ Η ΦΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΗ...
ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ....

Ανώνυμος είπε...

"Ο κόσμος υποφέρει και πονά και σεις τα ίδια παραμύθια."
Δηλαδή ήθελε ιδιαίτερη ανάλυση ητο πρόβλημα της τάφρου 66,δεν αρκεί μια πρόταση για μυνητήριο αναφορά κατά της Διοίκησης που επι σειρά ετων αδιαφορεί.
Το ζήτημα της διαχείρησης των υδάτινων πόρων τολμούν να το συζητούν, οταν δεν έχουν παρει θέση για την απόπειρα εγκατάστασης ΜΕΑ -ΧΥΤΥ πάνω απ΄τον ταμιευτήρα της Αγ. Βαρβάρας.
ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΝΤΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ!
ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΩΣΕ ΟΛΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΕΝΕ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΛΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ! ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΡΕΖΙΛΙ
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ! ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑς ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ σας τα είπατε και τα συμφωνήσατε τι είναι πράσινη ή κάποια άλλη, ανάπτυξη.
Άρα; Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω.
Μήπως είναι και κάτι άλλο; Λέω. Μήπως είναι και κάτι άλλο που σας διέφυγε;
Μήπως έχετε την Δημοκρατική κουλτούρα να ακούσετε και κάτι άλλο;
Λέω μήπως.
Είστε χειρότεροι απο τους δεξιούς της δεκαετίας του 60 κύριοι.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΟΓΕ ΔΕN
ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ, ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ" ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ,ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΟΓΕ ΔΕN
ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ, ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ" ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ,ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΠΟΠΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (χα χα χα) ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΓΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ (δεν εχει πολλες τριχες η κεφαλη του).
ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Το να τραβά τις τρίχες απο μτα μουστάκια δεν είναι κακή εικόνα. Σκέφτεσαι να τραβά τρίχες απο πουθενά αλλού;
Έτσι πως πάει και με τους "αγωνιστές" που είναι πρώτη μούρη,Θα τραβάμε όλοι εμείς ακόμη μια φορά τρίχες. Και όχι απο τα μουστάκια μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα μάθατε; Η νεολαία μας, πήρε θέση υπέρ του Τσίπρα που του την έχωσε ο Βγενόπουλος.
Κατα μάνα κατα κύρη...

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απο την ανάπτυξη, πράσσινη είναι και η μούχλα.
Απο αυτήν διαθέτει το κόμμα.