Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στις 16-7-2009, συνεκλήθη το ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ημαθίας (ΕΣΔΑ).
Τελευταίο θέμα συζήτησης τέθηκε η τελευταία διαπίστωση της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, όπου ανακυκλώσιμα υλικά, απλά δεματοποιούνται και επιστρέφουν αυτούσια στην χωματερή του Αλιάκμονα.
Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΣΔΑ κ. Παπαποστόλου και Δημάρχου Βέργίνας ήταν ότι επρόκειτο για ακατάλληλα υπόλοιπα ανακυκλώσιμων. Εμείς θα επιμείνουμε. Πρόκειται για απολύτως καθαρά από ξένες ύλες ανακυκλώσιμα υλικά. Χαρτόνια, εφημερίδες της Βέροιας, βιβλία, κουτάκια αναψυκτικών, μεταλλικά φιαλίδια υγραερίου και κάθε είδους πλαστικά. Απολύτως καθαρά και χωρίς ίχνος υγρασίας.
Μάρτυρες αυτής της κατάστασης, δεν είναι μόνον πρόσωπα αλλά και οι εικόνες σε φωτογραφίες και βίντεο (ξαναστέλνουμε τις φωτογραφίες όπου φαίνονται τα παραπάνω υλικά). Απλά, οι όποιες καταγραμμένες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών, είναι πλήρως πλασματικές και οι όποια επιδότηση για αυτές τις ποσότητες, είναι πεταμένα χρήματα.
Δεν χρειάζονται παραπάνω αποδείξεις, όταν ο ίδιος ο κ. Παπαποστόλου, παραδέχθηκε ότι ανακυκλώσιμα υλικά, θάφτηκαν όπως συγκεντρώθηκαν, στην παρακείμενη χωματερή.
Χωρίς πολλές κουβέντες, τονίζουμε.
Ό,τι συνειδητά και φιλότιμα συγκεντρώνουν οι Ημαθιώτες για ανακύκλωση, φορτώνονται χύμα σε κονταίηνερ για την Κατερίνη και επιστρέφουν πίσω σε δέματα για να θαφτούν στην χωματερή του Αλιάκμονα, χωρίς καν την στοιχειώδη διαλογή υλικών.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπρεπε η πολιτεία τώρα να κάνει ελέγχους εάν είναι αλήθεια αυτά που καταγγέλουν οι Οικολόγοι; Δεν θα έπρεπε να δεί που πάνε οι επιδοτήσεις; Δεν θα έπρεπε να τις ζητήσει πίσω και με πρόστιμο;
Οι κουτόφραγκοι αυτό δεν κάνουν εάν σε πιάσουν να κάνεις πονηριά; Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ήρθε;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ήπιαν τον αμίλητο.
Το ξαναέγραψα παλαιότερα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι οικολόγοι και μαθαίνουμε τα φοβερά αυτά.
Τους την πέφτουν κάποιοι μετρημένοι, αλλά πέρα βράχει. Καλά κάνουν. Γεμίσαμε λαμόγια. Κάποιοι πρέπει να τα πουν.

Ανώνυμος είπε...

Αφου η πολιτεια βρε ειναι αυτη που διαιωνιζει αυτη την κατασταση.
Οι "υμετεροι" τα τρωνε παρεα με τους "ημετερους".
Η πολιτεια ξερει που πανε οι επιδοτησεις.
Η Ε.Ε. ξέρει?
Αλλά ουτε αυτο τους νοιαζει , αφου αυτοι που θα καλεστουν να πληρωσουν την νυφη ειναι αυτοί που καλουνται παντα. Ολος ο υπολοιπος λαος αυτης της χωρας.