Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εκτενής ήταν η συζήτηση που έγινε χτες βράδυ στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ροδάκινο στην Ημαθία και τις κινητοποιήσεις που ετοίμασαν οι αγρότες.
Την συγκέντρωση κάλεσε ο τομέας αγροτικού της ΝΕ με επικεφαλής τον κ. Δαβόρα και παραβρέθηκαν τα μέλη του τομέα, γραμματείς των οργανώσεων του κόμματος στο νομό, το Συντονιστικό των Αγροτών Ημαθίας (Καραϊνδρος, Παπαφωτίου, Χαλκίδης Τ., Αγγελόπουλος, Δημητρίου) και ο Κώστογλου Σωτ, γεωπόνος της Δ/νσης Γεωργίας Ημαθίας.
Το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν ότι αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας να σταθεί ως πολιτικός φορέας αρωγός στις δίκαιες κινητοποιήσεις των αγροτών που αυτό που σήμερα επιζητούν είναι η διασφάλιση του εισοδήματός τους.
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ θα απαιτήσει από το Υπουργείο Γεωργίας να γίνει πράξη η δέσμευση του Κ. Κιλτίδη που έγινε στην αρχή του μήνα και μιλούσε για 25 λεπτά το κιλό και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών του προϊόντος ώστε να βάλει στην τσέπη του ο παραγωγός ένα ικανό να ζήσει εισόδημα.
Τέλος, στελέχη του κόμματος θα επισκεφθούν τα μπλόκα των αγροτών που θα στηθούν σήμερα σε λίγη ώρα στην Εγνατία αλλά ίσως και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: