Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Περιοδεία της Βουλευτή του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου στους αγωνιζόμενους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας

Την Παρασκευη 17-7-2009 η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου μαζί με κλιμάκιο στελεχών της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και της ΝΕ Ημαθίας του Κόμματος επισκέφθηκαν του αγωνιζόμενους ροδακινοπαραγωγούς στο μπλόκο της Κουλούρας.
Η Σοφία Καλαντίδου τους ενημέρωσε «για τις θέσεις της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής και τις οποίες πρόσφατα δημοσιοποίησε η Οργάνωση ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, στα πλαίσια της προσπάθειας των κομμουνιστών να αναδείξουν τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών και να στηρίξει τους αγώνες τους στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους.»
Επίσης τόνισε πως «Η Επιτροπή Περιοχής δεν περιορίζεται απλά στην καταγραφή των προβλημάτων, ούτε στην αποκάλυψη των ενόχων γι' αυτήν την κατάσταση. Προχωρά στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, τόσο με μέτρα άμεσης ανακούφισης των παραγωγών, όσο και για τη διεκδίκηση - προώθηση μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς», και πως το ΚΚΕ ανάμεσα στα άλλα διεκδικεί για σήμερα
· Άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδάκινων της περσινής χρονιάς 2008 από τους κονσερβοποιούς με ευθύνη και έλεγχο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
· Αμεση προώθηση της περσινής παραγωγής κομπόστας με επισιτιστική βοήθεια (Νοσοκομεία, Στρατός, Ιδρύματα, Σχολεία, Κατασκηνώσεις κλπ.), με ταυτόχρονη δέσμευση της κυβέρνησης και των κονσερβοβιομηχάνων σε τέτοιες κατώτερες τιμές των προϊόντων, ώστε να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν και ένα εισόδημα στον παραγωγό.
· Συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης από σήμερα και όχι με τη λήξη της παραγωγής για απορρόφηση του συνόλου της αναμενόμενης παραγωγής.
Τέλος η βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε πως «οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς θα είναι πιο αποτελεσματικοί, αν είναι συντονισμένοι με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για μια πραγματικά φιλοαγροτική πολιτική»

Δεν υπάρχουν σχόλια: