Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ. Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ "ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΔΕΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ!!

Θέλετε να μάθετε τι εστί τραγελαφικό; Διαβάστε την απάντηση του νομάρχη Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη στην ερώτηση που του υπέβαλε ο νομαρχιακός σύμβουλος Ευαγγ. Κουκουρδής, της δικής του παράταξης, και που αφορούσε στην έγκριση που δόθηκε για να λειτουργήσει λατομείο στα Ασώματα.
"Υπέγραψα με βαριά καρδιά" ήταν η απάντηση του Καραπαναγιωτίδη και τους έστειλε όλους αδιάβαστους.

Δείτε λοιπόν το θέμα που προκάλεσε συζητήσεις και είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο κ. Κουκουρδής τόνισε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έκανε ήδη μήνυση σε 110 κατοίκους που κατήγγειλαν ότι υπάρχει σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος από την συγκεκριμένη μονάδα και ότι δεν τηρούνται οι Όροι Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Είπε ότι ο Νομάρχης εδώ και αρκετό καιρό υποσχέθηκε ότι δεν θα υπέγραφε την ανανέωση άδειας αλλά τελικά το έπραξε. "Γιατί υπογράψατε κύριε Νομάρχα;" ρώτησε ευθέως τον κ. Καραπαναγιωτίδη. Συνέχισε λέγοντας ότι το λατομείο είναι ορατό από την Εγνατία Οδό, ότι είναι πολύ κοντά στον οικισμό των Ασωμάτων ότι υπάρχει μόλυνση και ότι τα φορτηγά περνάνε μέσα από τα Ασώματα.
"Υπήρξαν φοβερές πιέσεις"
Έντονη ήταν η αντίδραση του Νομάρχη κ. Καραπαναγιωτίδη. "Εφάρμοσα το Νόμο με βαριά καρδιά! Υπήρξαν φοβερές πιέσεις και κάποιοι έφθασαν μέχρι την Αθήνα και τον Πρωθυπουργό. Δεν μπορούσα να μην υπογράψω από την στιγμή που υπήρχε θετική εισήγηση από το Τμήμα Βιομηχανίας και την κ. Τσαρούχη. Δυο χρόνια κρατούσα το θέμα, το Νομάρχη δεν μπορεί να τον εκβιάζει κανείς. Θα γίνουν έλεγχοι και αν δεν τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους θα τους στείλω όλους στον εισαγγελέα", ήταν τα λόγια του.
Με τα λόγια του Νομάρχη συμφώνησε και ο Αντινομάρχης κ. Σουμπέκας που τόνισε ότι το θέμα είναι υπηρεσιακής φύσεως και ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Νομάρχης, ενώ ο κ Μούρνος χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα και πρότεινε να συζητηθεί εκ νέου με όλα τα στοιχεία στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΟΥ ΟΛΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας πεί ο φερόμενος ως Νομάρχης, πόσες φορές και σε ποιές άλλες περιπτώσεις υπέγραψε μετά απο μικρές ή μεγάλες πιέσεις;
Διοικεί ή έχει πιεσόμετρο;
Και η πλάκα έχει τα όριάτης. Όπως και η πίεσήμας.

Ανώνυμος είπε...

To Θεμα ειναι ποιοι ειναι αυτοι που εφτασαν μεχρι και τον πρωθυπουργο για το εν λογω λατομειο. Μηπως ανηκουν στην ευρυτερη πολιτικη ομαδα που με αιχμη του δορατος το εν λογω λαμογείο εχουν σχεση με τις αντιδρασεις για τις αμμοληψιες και τη θεση 12, μήπως?

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΑΡΙΑ ΥΠΟΦΡΑΦΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΑΝΔΡΕΣ,ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ
ΤΗΝ Π Α Π Ι Α.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗ. ΤΟ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΔΕΝ ΚΕΝΟ. ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ.