Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!!
Απορήσαμε όλοι όταν λάβαμε την πρόσκληση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας στην οποία τονίζονταν τον επείγον της συνεδρίασης η οποία χαρακτηρίζονταν «έκτακτη». Αναρωτηθήκαμε τι μπορεί συνιστά έκτακτο γεγονός αλλά η απορία μας διήρκησε πολύ λίγο όταν είδαμε πως το κυρίαρχο θέμα της διοίκησης, για ακόμα μια φορά, ήταν η Λαϊκή Αγορά της πόλης.
Η διοίκηση του φορέα, μετά από έξι μήνες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και χωρίς να διαμαρτυρηθεί ποτέ εγγράφως στο αρμόδιο τμήμα Εμπορίου της Νομαρχίας, αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή συνεδρίαση ώστε να κάνει σαφή την αντίθεσή της στην επέκταση της αγοράς στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται μπροστά στην Εθνική Τράπεζα αλλά και να δηλώσει τις απόψεις της για το πώς πρέπει να είναι πιο όμορφη η πόλη!
Κάλεσε στην συνεδρίαση τη διοίκηση του δήμου η οποία ανταποκρίθηκε δια του δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου, του αντιδημάρχου Ν. Ανεσίδη και του προέδρου της ΕΔΑΝΑΛ Β. Μιχαλακάκη. Επίσης ήταν παρόντες ο προϊστάμενος του τμήματος εμπορίου της Νομαρχίας κ. Καλαϊτζίδης με τους συνεργάτες του.
Εκεί ακούσαμε τον πρόεδρο και τους συμβούλους του συλλόγου να λένε ότι δεν κλήθηκαν να πουν την άποψή τους σχετικά και να θέτουν θέμα ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος να λειτουργήσει ως λαϊκή αγορά. Παράβλεψαν το γεγονός ότι ο χώρος αυτός δόθηκε με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και των αρχηγών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου καθώς επίσης και του Σωματείου των ιδιοκτητών Ταξί της πόλης οι οποίοι μετακινούνται κάθε Σάββατο επι της οδού Μ. Αλεξάνδρου.
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της νομαρχίας ήταν κατηγορηματικός και παράλληλα άσκησε εύσχημα κριτική στο συμβούλιο του συλλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αγορά λειτούργησε επι εξάμηνο πιλοτικά, δεν του κοινοποιήθηκε κανένα παράπονο ή διαμαρτυρία και η έκθεσή του προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι θετική ώστε να επικυρωθεί ο χώρος με την σχετική απόφαση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος ήταν σαφής. Είπε πως η λειτουργία της λαϊκής αγοράς είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και πως δεν παρατηρούνται προβλήματα ούτε στην Εθνική τράπεζα ούτε στον ΟΣΕ μιας και κανείς δεν ενημέρωσε το δήμο σχετικά. Τόνισε ότι είτε θέλουμε την αγορά στην πόλη είτε όχι. Τα όποια προβλήματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν θα λυθούν με μικροπαρεμβάσεις που θα γίνουν. Ξεκαθάρισε ότι το θέμα του χώρου για τον δήμο Αλεξάνδρειας είναι τελειωμένο.
Από την πλευρά τους οι διοικούντες του εμπορικού συλλόγου είπαν ότι θα φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προφανώς αγνοώντας ότι το ζήτημα είναι αρμοδιότητας της νομαρχίας και ότι οι παρατάξεις του δήμου Αλεξάνδρειας έχουν ήδη εκφραστεί.

3 σχόλια:

Xronika είπε...

Eντύπωση έκανε η πέρα για πέρα άστοχη τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου που εμφάνισε ένα χαρτί του Σκιαδά το οποίο όμως αφορούσε στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και όπως όλοι πλην του ιδίου κατάλαβαν ότι ήταν εκτός θέματος.
Ωστόσο, ο ίδιος επέμενε στην άποψή του και δεν πείστηκε ούτε όταν ο ίδιος ο Καλαϊτζίδης του το είπε ούτε και ακόμη όταν του το είπε και πρώην πρόεδρος Μαν. Πλατσάς.
Δήλωσε δε ότι θα το ψάξει το θέμα...
Τι μπορεί να πει κανείς στα σοβαρά, όταν αντικρύζει τέτοιες συμπεριφορές, όταν ορισμένοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

ESY MPOREI NA EXEIS KATI ME TON ANTIPROEDRO ALLA SE PLIROFORO OTI EINAI MEGALO POLITIKO MYALO KAI EXEI IKANOTHTES FOBERES. KAPOIA MERA THA TON DOUME NA KATEXEI MEGALH THESH STA PRAGMATA THS POLHS. XORIS PLAKA OLA AYTA.

Ανώνυμος είπε...

kato ta xeria apo ton antiproedro