Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ "12" ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ.

Την αντίθεσή τους δήλωσαν οι κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα στην χτεσινή γενική συνέλευση να γίνει στην θέση "12" η ΜΕΑ - ΧΥΤΥ. Την Γ.Σ του χωριού κάλεσε ο πρόεδρος του Τ.Σ Στέργιος Διαμάντης που ως γνωστόν εξέφρασε την αντίθεσή του στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που έγινε προ δέκα περίπου ημερών.
Οι κάτοικοι αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον πρόεδρο του παραρτήματος του ΤΕΕ Ημαθίας Γ. Ουρσουζίδη ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που δεν πρέπει να γίνει η μονάδα στο συγκεκριμένο σημείο τόνισε ότι η σύμβαση που υπογράφηκε είναι παράνομη διότι αυτό έγινε όταν είχαν λήξει οι σχετικές ημερομηνίες και πρόβλεψε ότι το τελικό κόστος ανία τόνο απορριμμάτων θα ανέλθει στα 150€!
Οι κάτοικοι του ΔΔ Αγ. Βαρβάρας αποφάσισαν να μαζέψουν υπογραφές και να κάνουν συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες (βουλευτές, κόμματα κλπ) ώστε να κοινοποιήσουν την αντίθεσή τους για το θέμα αυτό.
Ωστόσο, τίθεται ένα ΚΟΡΥΦΑΙΟ ζήτημα: Ο πρόεδρος του ΤΣ Αγ. Βαρβάρας εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της νυν δημάρχου Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου. Η δήμαρχος ψήφισε υπέρ της θέσης "12" αν και αρχικά εξέφραζε την αντίθεσή της για την λεόντειο σύμβαση, ουδέν είπε για την θέση αυτή.
Το δημοτικό συμβούλιο Βέροια έχει ως σώμα πάρει απόφαση κατά της Θέσης "12" επί διοίκησης Σκουμπόπουλου η οποία δεν έχει υποστεί αλλαγή με νέα απόφαση. Καμιά διαβούλευση με τους κατοίκους του χωριού η νυν διοίκηση του δήμου δεν έκανε. Μήπως τελικά οι κάτοικοι του χωριού πρέπει να κάνουν συνάντηση και με την δήμαρχο και να την ενημερώσουν ότι υπάρχουν και αυτοί και έχουν δικαιώματα αλλά και η ίδια υποχρέωση να λειτουργεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκουμποπουλος γιατι δεν βγαινει να πει τωρα αυτα που ελεγε; Τα βρηκε με τον Χαλκίδη και σιωπά;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιός θα μας πεί ποιοί αντιδρούν στη θέση 12; Είναι δυο τρείς ή χίλιοι δεκατρείς; Είναι ο Ουρσουζίδης και ο Ασλάνογλου ο οικολόγος μόνο;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ Ζ Υ Γ Ο,
ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣ Ή ΧΑΛΚΙΝΟΣ
Π Α Ρ Α Μ Ε Ν Ε Ι Ζ Υ Γ Ο Σ !