Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη

*Πρόβλημα με την ΥΠΑ για το Αεροδρόμιο Παλαιοχωρίου
Μηδενική θα είναι η αύξηση των δημοτικών τελών για το 2009 για τους κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας. Την πρόταση της διοίκησης αποδέχτηκαν όλες οι παρατάξεις στην συνεδρίαση του συμβουλίου που έγινε χτες το βράδυ.
Ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου τόνισε ότι κάνει αυτή την πρόταση δεδομένης της ανάγκης του ταμείου του δήμου για ενίσχυση πλην όμως δεν μπορεί να παραβλέψει την οικονομική κρίση που μαστίζει τους δημότες. Συνεπώς, είπε, η διοίκηση κατέληξε στην απόφαση να μην προβεί για το 2009 σε καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη εκτός των Σούπερ Μάρκετ με την αιτιολογία ότι έχουν σε ημερήσια βάση μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Η αύξηση για τα Σ/Μ θα είναι της τάξης του 20%.
ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Ο δήμαρχος με αφορμή την ερώτηση του Δ. Παράσχου είπε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία φέρνει προσκόμματα στην μετατροπή του Αεροδρομίου Παλαιοχωρίου και σε εμπορευματικό σταθμό και γι αυτό το λόγο τα πάντα έχουν παγώσει προς την κατεύθυνση αυτή.
Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν αποκλείεται τίποτα στο μέλλον αν και εφόσον ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις που θα πρέπει να είναι συντονισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: