Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Αναβολή και νέα αυτοψία από το ΚΑΣ για τη Μονάδα στη θέση «12»

Ανέβαλε τη λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας στη θέση 12 πάνω από τον Αλιάκμονα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην τρίτη συνεδρίασή του για το ίδιο θέμα, μετά τις δύο προηγούμενες αναιρέσεις και την κατάθεση νέων στοιχείων.

Το Συμβούλιο συνεδρίαζε προχθες το απόγευμα για δύο περίπου ώρες. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, όλοι οι φορείς οι οποίοι κατά καιρούς είχαν πάρει θέση για το θέμα. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Γ. Δάλλας, Δήμαρχος Μακεδονίδος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κ. Καρέλης Δήμαρχος Μελίκης, οι Δήμαρχοι Βέροιας κα Χ. Ουσουλτζόγλου, Αλεξάνδρειας κ. Χ. Γκιόνογλου, Βεργίνας κ. Ν. Παπαποστόλου, ο νομικός και τεχνικός σύμβουλος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων κ.κ. Λ. Μαντρατζής και Ν. Σελάς, καθώς και ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας κ. Ν. Ασλάνογλου. Το Νομαρχιακό Τμήμα του Τ.Ε.Ε. δεν κατέστη δυνατό να εκπροσωπηθεί, κατέθεσε όμως γραπτό υπόμνημα με τη διαφωνία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δήμαρχοι τάχθηκαν υπέρ της κατασκευής της Μονάδας στη συγκεκριμένη θέση, ενώ διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας. Η Δήμαρχος Βέροιας κα Ουσουλτζόγλου επανέλαβε την άποψή της ότι αυτό που προέχει είναι η κατασκευή της Μονάδας ακόμη και σ΄αυτή την περιοχή για να αποφευχθούν τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από τις αρχές του νέου έτους από την Ε.Ε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετικά εκφράστηκε και ο Δήμαρχος Βεργίνας κ. Παπαποστόλου αναιρώντας τις επιφυλάξεις του.

Η απόφαση από το ΚΑΣ θα ληφθεί μετά από αυτοψία που θα πραγματοποιήσει στο σημείο η Ολομέλεια του ΚΑΣ την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: