Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Οριστικά μέσω του ΕΛΓΑ η κάλυψη των ζημιών από την ακαρπία στις δενδροκαλλιέργειες

Διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού στον Ηλία Φωτιάδη έπειτα από σημερινή συνάντηση τους

Την διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού ότι θα πληρωθούν οριστικά μέσω του ΕΛΓΑ οι ζημίες από την ακαρπία στις δενδροκαλλιέργειες, όπως κερασιές, μηλιές, δαμασκηνιές αχλαδιές, αμυγδαλιές και βερικοκιές, απέσπασε ο Βουλευτής του Ν. Ημαθίας και Αναπλ. Γεν. Γραμμ. της ΚΟ της ΝΔ κ. Ηλίας Φωτιάδης, σε συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα το πρωί (Τετάρτη 12 Νοεμβρίου).
Η εξέλιξη αυτή, έρχεται να δικαιώσει πλήρως την πολύμηνη προσπάθεια του κ. Φωτιάδη για την θετική έκβαση του συγκεκριμένου ζητήματος, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Μάιου του 2008 με την αποστολή σχετικού υπομνήματος τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και συνεχίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα, με μία σειρά επαφών και συναντήσεων μαζί τους.
Ο κ. Φωτιάδης, υπογράμμισε μετά το πέρας της σημερινής συναντήσεως με τον Υπουργό κ. Κοντό ότι ως μέλος της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, υπεύθυνος για αγροτικά θέματα, αισθάνεται εξαιρετικά ικανοποιημένος για αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έδειξε για ακόμη μία φορά χάρη σε αυτή την απόφαση την ιδιαίτερη ευαισθησία της για την άμεση αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός μας κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: