Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την τιμητική της είχε η Ημαθία την εβδομάδα που πέρασε. Κατ΄ αρχάς είχαμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έκανε καμιά δεκαριά εγκαίνια με αρχή αυτό το διθέσιο του Πλατέος. Εκεί, ο υπουργός απευθυνόμενος στους πολίτες που πήγαν να τον δουν είπε μεταξύ των άλλων ότι «εμείς λύσαμε το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που ταλάνιζε την περιοχή σας».
Εμ τι ήθελε να το πει αυτό; Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κορυφής Βασίλης Μητσόπουλος θίχτηκε και σχολίαζε «δηλαδή τι νομίζει αυτός, ότι εμείς επί Πασόκ δεν είχαμε εδώ σχολεία»;
Έλα ντε…

Παρόντες στην εκδήλωση του Πλατέος εκτός του υπουργού ο υφυπουργός Λυκουρέντζος που ως γνωστόν η γυναίκα του είναι από το Νεόκαστρο και αυτό το επισήμανε και ο Φ. Δημητριάδης.
Ο δήμαρχος Πλατέος αφού ευχαρίστησε επαρκέστατα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τον ΟΣΚ έριξε στο τέλος το αίτημά του που είναι η κατασκευή ενός γυμναστηρίου σχολικού τύπου ώστε να βρίσκουν διέξοδο τα παιδιά του δήμου. Σωστό το αίτημα και απ ότι έμαθα θα γίνει αποδεκτό…

Να σας πω και το άλλο. Ο Δήμαρχος Πλατέος έδωσε ηχηρό παρών στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου και η οποία ως γνωστόν συγκέντρωσε δεκάδες ανθρώπους. Μήπως αυτή η παρουσία θέλει να πει κάτι, να στείλει ένα μήνυμα;
Πρέπει βέβαια να προσθέσω ότι ο Φ. Δημητριάδης συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Μπάμπη Καραμουρατίδη.
Τα κριτήρια της επιλογής αυτής του δημάρχου τα αγνοώ αλλά πιθανολογώ ότι ήδη έγινε θέμα συζήτησης μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας το θέμα αυτό.

Από την άλλη πλευρά οι Πασόκοι είχαν μεγαλεία. Ήρθε ο Ραγκούσης την Κυριακή ενώ προηγουμένως είχε έρθει ο γραμματέας της Νεολαίας Κ. Πανταζής.
Σας λέω ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και οι Πασόκοι το πήραν στα ζεστά. Ελπίζουν ότι κάτι καλό θα τους συμβεί.
Ο γραμματέας του Πασόκ ήρθε και συναντήθηκε με τον Καραπαναγιωτίδη που κυριολεκτικά δε χάνει ευκαιρία να βγει φωτογραφία. Βέβαια, συζήτησαν στα γρήγορα και ορισμένα πράγματα για την αυτοδιοίκηση.

Να σας πω ότι έγινε και η καθιερωμένη σύσκεψη με τους φορείς. Δηλαδή μια παρέλαση των εκπροσώπων που λένε συνεχώς τα ίδια και άκρη δε βγαίνει.
Θα έπρεπε οι αρμόδιοι των κομμάτων που κάνουν τέτοιες συσκέψεις να τις καταργήσουν και να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο τα κεντρικά στελέχη σε επαφές με τους φορείς όταν έρχονται στην Ημαθία. Αλλιώς δεν πρόκειται να μάθουν τίποτα απολύτως.

Στη σύσκεψη αυτή η δήμαρχος Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου σήκωσε και πάλι τη σημαία της «επανάστασης» λέγοντας ότι δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε λεφτά να λειτουργήσουμε, δεν μας στέλνουν λεφτά που μας χρωστάνε και μοιραία κάνουμε δάνεια από τις τράπεζες, είπε η δήμαρχος που ήταν φανερά εκνευρισμένη.

Αυτός όμως που ήταν πολύ επιθετικός και χρησιμοποίησε βαρύτατους πολιτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της ΝΔ ήταν ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατσός.
Και τι δεν είπε ο δήμαρχος που φαίνεται ότι βαρέθηκε να είναι δήμαρχος και αλληθωρίζει για καμιά βουλευτική θέση.

Γιατί, πως αλλιώς να ερμηνεύσω το γεγονός ότι προ ελαχίστων μηνών οι δυο αυτοί δήμαρχοι ευχαριστούσαν δημόσια τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Χαλκίδη και μάλιστα παραβρίσκονταν πρώτο τραπέζι πίστα στην εκδήλωση- απολογισμό- συνέντευξη του βουλευτή;
Πώς να εξηγήσω, με πολιτικούς όρους πάντα, το γεγονός ότι αυτοί οι δύο επαναστάτες Πασόκοι δήμαρχοι πρωτοστάτησαν στην εκλογή του Νεοδημοκράτη Νομάρχη ως προέδρου της ΑΝΗΜΑ; Απλά, δεν μπορώ να το εξηγήσω και περιορίζομαι στο να καταγράφω τα γεγονότα.

Έκθεση φωτογραφίας Ανδρ. Παπανδρέου
Πολύ καλή η εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Ημαθίας του Πασόκ και της επικεφαλής της ειδικά της κ. Αρ. Κουκουρίκου που διοργάνωσε την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Ανδρέα Παπανδρέου.΄Η έκθεση λειτουργεί στο χώρο Τεχνών στη Βέροια ως τις 10 το βράδυ και ολοκληρώνεται σήμερα. Την έκθεση επισκέφθηκε ο γραμματέας του Πασόκ Γ. Ραγκούσης και ξεναγήθηκε από την κ. Κουκουρίκου.

Απουσίες
Όσο και να έψαξα δεν αντίκρισα κανέναν από τους επι τόσα χρόνια γνωστούς και μη εξεραιτέους της οργάνωσης του Πασόκ στην Αλεξάνδρεια και ευρύτερα.
Η αίθουσα της Εληάς ήταν ασφυκτικά γεμάτη, είδα κόσμο από όλο το νομό αλλά τα γνωστά στελέχη του Πασόκ απουσίαζαν. Φαίνεται ότι προτίμησαν τον καναπέ και την αποστρατεία από μια πολιτική εκδήλωση. Εξαιρείται ο πρώην γραμματέας της οργάνωσης της Αλεξάνδρειας κ. Λάσκης που ήταν παρών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑρούλα
Καραμπατσός και
Μπάμπης Γκιόνογλου

να είναι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές !!!

Ανώνυμος είπε...

Nai.. Oi gliftes tou Halkidi..