Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Έκλεψαν για μέταλλο την προτομή του Μακεδονομάχου Παπαντώνη!!

Έχει παραγίνει το κακό με τις συμμορίες που κλέβουν σε καθημερινή βάση διαφόρων ειδών μέταλλα με αποτέλεσμα να είτε να κινδυνεύουν άνθρωποι και οχήματα να πέσουν μέσα σε ανοιχτά φρεάτια γιατί έχει αφαιρεθεί η σχάρα, είτε να μη μπορεί να δουλέψει το αντλιοστάσιο γιατί έχει αφαιρεθεί ο χαλκός, είτε να βυθιστεί μια ολόκληρη...
περιοχή στο σκοτάδι γιατί έγινε "επέμβαση" σε κολώνες της ΔΕΗ κλπ
Αναρίθηματα είναι τα περιστατικά των κλοπών του κυκλώματος του μετάλλου και είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει παταχθεί ακόμα αφού όλοι γνωρίζουν ότι η πρώτη ύλη μεταφέρεται στους εμπόρους που αγοράζουν κοψοχρονιά τα μέταλλα και ιδιαίτερα τα κλεμμένα.

Ωστόσο, το κακό παράγινε στην Αλεξάνδρεια όταν σήμερα το πρωί ανακάλυψαν περίοικοι και περαστικοί ότι η προτομή του Μακεδονομάχου Παπαντώνη στην ομώνυμη πλατεία στο παλιό Γιδά έχει κάνει φτερά.
Πρόκειται για ενέργεια που αν μη τι άλλο δείχνει την απόγνωση αφενός των ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο αυτό, να κλέψουν μια προτομή σύμβολο για τον τόπο. Αυτή η προτομή τοποθετήθηκε εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, επί θητείας Πουρλιοτόπουλου (28/10/1993) και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Καλυβρά και χυτεύτηκε από τον Ν. Γκουτάντση και έκτοτε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Όμως σε περιόδους κρίσης όλα είναι πιθανά..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χαρη,γιατι σας κανει εντυπωση οτι το εκλεψαν,αφου τους ξερουν και δεν τους πιανουν!