Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΥΒ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ)....
 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΣΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.00πμ ΩΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΣΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
4000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ 100000 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ

Δύο μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κι ακόμα να μάθουμε τις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής μας έχουν δηλώσει ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αλλά «όχι με την ίδια μορφή και με τους ίδιους εργαζόμενους». Με δικαιολογία την οικονομική κρίση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα, στην πραγματικότητα επιχειρείται η διάλυση ενός «θεσμού για τον πολίτη», μιας από τις καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Επιχειρείται η απόλυση 4000 εργαζομένων που με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και προσωπικές στερήσεις, φτιάξαμε τα προγράμματα από το μηδέν κι εξυπηρετούμε πάνω από 100000 συμπολίτες μας, ηλικιωμένους και ΑμεΑ.
Είναι τραγικό να ρίχνουν αυτούς τους ανθρώπους στην απομόνωση. Είναι απαράδεκτο να πετάνε 4000 εργαζόμενους στην ανεργία. Εμείς εργαζόμαστε για πάνω από 8 χρόνια κι έχουμε την εξειδίκευση και την εμπειρία που χρειάζεται. Έχουμε όλες και όλοι, προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε υπομονή απέναντι στην μη πληρωμή των μισθών μας για μήνες (και τώρα είμαστε απλήρωτοι για 5 – 9 μήνες). Με μισθούς πείνας και την αγωνία της ανεργίας πάνω από τα κεφάλια μας.
Είναι εξευτελισμός να μας προτείνουν ποσοστώσεις, προγράμματα για άνεργους κ.α., που θα οδηγήσουν στη διάλυση των δομών. Οι υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες θέλουν εμπειρία κι όχι ανακύκλωση στην ανεργία που μας προτείνουν.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στην τελευταία γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι της ΕΠΥΒ Κ. Μακεδονίας, αποφάσισαν απεργία διαρκείας, με καθημερινές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Να ενημερώσουμε τους δημότες για το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να ζητήσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του. Να πιέσουμε ώστε να σταματήσουν τα σχέδια που μας οδηγούν στην απόλυση. Να απαιτήσουμε νομοθετική ρύθμιση τώρα!

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: