Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ - ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ο ΚΗΦΙΣΟΣ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, οι οποίοι αποτελούν το 90% των οδηγών τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά. Ωστόσο σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν .... συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό των λεωφορείων στον Κηφισό με τα εκδοτήρια να μη λειτουργούν και με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια. Κανονικά η λειτουργία στα ΚΤΕΛ της Λιοσίων.
Στον σταθμό του Κηφισού, οι εργαζόμενοι στον χώρο της διοίκησης κατέλαβαν τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ παρεμποδίζοντας τα λεωφορεία να αναχωρήσουν.

Εκτιμάται ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Φάτσιος, ο οποίος τόνισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες της διοίκησης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, όπου συζητούνται τα αιτήματά τους.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, τονίζει ότι "σε κοινή σύσκεψη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας με τα Δ.Σ των σωματείων μελών μας στις 19-10-2011 αποφασίστηκε ομόφωνα η κινητοποίηση των εργαζομένων στα Αστικά & Υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας, για:

* τις συστηματικές παραβιάσεις του Π.Δ 246/06 «Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ»

* την παραβίαση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

* τις παράνομες απολύσεις εργαζομένων

* τις απόπειρες μείωσης των μισθών

* τις απόπειρες εφαρμογής εκ περιτροπής απασχόλησης".

Όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν σήμερα , καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν πρώτα με τα γραφεία των κατά τόπους ΚΤΕΛ για να επιβεβαιώσουν αν θα εκτελούνται ή όχι δρομολόγια, καθώς οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 90% των εργαζομένων, δεν απεργούν και κατά συνέπεια πολλά δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: