Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γιαννιτσά 26-10-2011Μετά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας δηλώνουμε προς αυτούς που νομοθετούν ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν συντεχνίες, όπως αφήνουν να εννοηθεί σε κάθε ευκαιρία στα ΜΜΕ, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που κάθε μέρα οργισμένος βλέπει πως οι κατακτήσεις που πέτυχε με αίμα και αγώνες δεκαετιών θυσιάζονται...
μπροστά στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών.
Αυτοί που ψηφίσαν το πολυνομοσχέδιο πρέπει να σκεφτούν δυο και τρεις φορές τι έκαναν σ’ έναν λαό, που βιώνει συνθήκες κοινωνικής βαρβαρότητας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε απέναντι σε κάθε περίπτωση σ’ αυτήν την πολιτική που δεν έχει μέλλον και πιστεύουμε ότι και όσοι την εκφράζουν δεν έχουν μέλλον.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης, τονίζοντας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αυτό αποδεικνύεται σε τοπικό επίπεδο με την επιτυχία που είχε ο αγώνας των εργαζόμενων του Δήμου Πέλλας με τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων, αγώνας που ανάγκασε τη δημοτική αρχή να αλλάξει έστω και στο παρά πέντε την απόφασή της για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ο ΧΥΤΑ τελικά, μετά από τις καθοριστικές αγωνιστικές ενέργειες του σωματείου, θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι με ανάθεση σε ιδιώτη.
Τέλος, όσον αφορά την αντικατάσταση των καθαριστριών στα σχολεία (θέμα για το οποίο έγινε πολύς λόγος και συζητήθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο), θέλουμε να τονίσουμε πως μας βρίσκει εντελώς αντίθετους αυτό που λέει η δημοτική αρχή ότι στο σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση στα σχολεία αδίκησε μόνο τρία άτομα. Όταν θίγεται έστω και ένας εργαζόμενος, η αδικία δεν παύει να είναι αδικία κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το δίκιο του. Και δεν είναι δίκαιο να στερείται η δουλειά από έναν άνθρωπο που την έχει ανάγκη, αυθαίρετα, για να δοθεί σε κάποιον άλλον της αρεσκείας του εργοδότη – δημοτικής αρχής.
Για δε τις κενές θέσεις εργασίας, σε φορείς όπως ο Δήμος, ζητάμε και αγωνιζόμαστε ώστε οι προσλήψεις να γίνονται με διαφάνεια, με εκ των προτέρων καθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια και με την έκδοση σχετικής προκήρυξης, ώστε να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια: