Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

NEO ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

*Ταυτόχρονη παραίτηση- αποχώρηση απο την δημοτική ομάδα Πάτσου- Ιωσηφίδου!!

Εκτός δημοτικής ομάδας έθεσαν εαυτούς με επιστολή τους στον τύπο οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι Νάουσας Γιώργος Πάτσος και Ίλια Ιωσηφίδου ασκώντας σκληρή κριτική στον δήμαρχο Τάσος Καραμπατζό.
Ο αριθμός των συμβούλων της πλειοψηφίας που βρίσκονται εκτός δημοτικής ομάδας ανεβαίνει στους τρεις κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα πλειοψηφίας στην δημοτική αρχή στις ψηφοφορίες κρίσιμων συνεδριάσεων.
Στην επιστολή τους οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι αναφέρουν:
«Συμπολίτες, συμπολίτισσες, η επίπλαστη ενότητα μιας παράταξης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τίθεται πάνω από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Μ’ αυτή τη σκέψη υποχρεωθήκαμε να δημοσιοποιήσουμε την αντίθεσή μας σε θέματα μείζονος σημασίας. Η έλλειψη πρωτοβουλιών και η διαχείριση ρουτίνας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στην έξοδο της πόλης από τα πνιγηρά αδιέξοδα. Η σιωπή μας θα μπορούσε να εκληφθεί ως συνενοχή στην επιχειρούμενη υποβάθμιση αυτού του τόπου. Ως συνιδρυτές της «Δημοτικής Ανανέωσης» οραματιστήκαμε τη δυναμική ανάπτυξη της Νάουσας και παλέψαμε για την πραγμάτωση αυτού του μεγαλόπνοου σκοπού. Όμως ο επικεφαλής, από την αρχή –σχεδόν- της δεύτερης θητείας, αποδεικνύεται αυταρχικά προσωποκεντρικός: σωρεία λαθών, κακοί χειρισμοί και άγονες συνεργασίες, εσωστρέφεια, οξύμωρες φιλοδοξίες και δράσεις που δεν υπαγορεύονται από καθαρά κριτήρια, άρχισαν να δυναμιτίζουν τον προγραμματισμό - την υλοποίηση - την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων. Επιχειρήσαμε, διακριτικά, να του επισημάνουμε -προφορικά και γραπτά- την επικίνδυνη αυτή παρέκκλιση.
Όμως ο κ. Καραμπατζός έδειξε να κωφεύει και απέδωσε την ευαισθησία μας σε αλαζονεία (λόγω του μεγάλου αριθμού ψήφων, που συγκεντρώσαμε στις προηγούμενες εκλογές) – θεωρώντας ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι εχθρός του.
Δημοσιοποιήσαμε κάποιες από τις αντιθέσεις μας. Αυτό εκλήφθηκε ως απείθεια και έφερε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τις θέσεις μας. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η δυσλειτουργία του θεσμού των τεσσάρων άμισθων(;) αντιδημάρχων, τα οποία υπήρξαν οι αφορμές γι’ αυτό, εξακολουθούν να ταλανίζουν την πόλη της Νάουσας!
Οι αντιδημαρχιακοί θώκοι μάλιστα, εκτός του ότι είναι περισσότεροι από όσους χρειάζεται ο δήμος μας, προσφέρονται σε συμβούλους (καθώς και η θεσμική θέση του προέδρου του δ.σ.) με αντάλλαγμα την άκριτη συναίνεσή τους στις εκάστοτε δημαρχιακές προτάσεις (!).
Επιπλέον, λογιστική πολιτική ευνουχίζει τον πολιτισμό, συνάδελφοι και συνεργάτες αντιμετωπίζονται προσβλητικά και απομακρύνονται άσχημα, το ένα μετά το άλλο τα έργα απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, επικρατεί κλίμα άκρατης διοικητικής νοσηρότητας, ενώ ο δήμαρχος θέτει προσωπικές προτεραιότητες και αναλώνεται στη μεθόδευσή τους, εκτιμώντας κάτω από άλλο πρίσμα τις σχέσεις διατήρησης ισορροπιών - όπου τον κύριο ρόλο αναλαμβάνουν μισθοφόροι δημοσιοσχεσίτες και αυλοκόλακες.
Κύριο μέλημα των υποστηρικτών του δημάρχου κ. Καραμπατζού δεν είναι η αναβάθμιση της περιοχής, μα η διατήρηση ενός προσωπικού – λαοφιλούς - συμπαθητικού προφίλ, μια και δεν καταφέρνει να ανταπεξέλθει επαρκώς στα καθήκοντά του (…).
Την ώρα που η πόλη στενάζει από την παρατεταμένη (και επιδεινούμενη πλέον) οικονομική κρίση και ογκούμενη ανεργία εμείς χορεύουμε «αδελφοποιημένοι». Η μαχητική διεκδίκηση των δικαίων της πόλης από την κεντρική διοίκηση είναι άγνωστη πρακτική. Ακόμα και η πλήρης απομόνωση από το φυσικό μας χώρο, από την επαρχία μας, είναι προ των πυλών. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τις παραπάνω πρακτικές.
Η «Δημοτική Ανανέωση», όπως ο κ. Καραμπατζός τη διαχειρίζεται, δεν είναι η παράταξη που ιδρύσαμε. Αδυνατούμε να συμμετάσχουμε σε ένα σχήμα με ακρωτηριασμένους στόχους και αμφίβολες τακτικές. Αρνούμαστε να γίνουμε οσφυοκάμπτες εντολοδόχοι και να επικροτούμε αποτυχημένες επιλογές. Μεταξύ υγιούς διαφωνίας και άβουλης υποστήριξης υπάρχει χαοτική διαφορά και αγεφύρωτη απόσταση. Γι’ αυτό, είμαστε πεπεισμένοι πως, η αποχή από ανομολόγητες συμφωνίες, είναι ο μόνος τρόπος να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας - τιμώντας παράλληλα τη δέσμευση με το ναουσαίικο λαό».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε ποιος ασχολείται με τον τελειωμένο και την φαντασμένη??? Τους βρίζουν όλοι στην πόλη