Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ"

Προς: 1. Τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
2. Τον Υπουργό Πολιτισμού
ΘΕΜΑ: «Εκπομπή: Αθλητική Κυριακή»
Κύριε Υπουργέ, kατά την παρουσίαση της εκπομπής «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ», που προβάλλεται κάθε Κυριακή από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) μετά το τέλος της αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, εμφανίζονται κάποιοι βετεράνοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι ίδιοι κάθε φορά, να σχολιάζουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της αγωνιστικής.
Παρατηρείται, όμως, κάθε φορά, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης και της εκπομπής, να αφιερώνεται στις ομάδες της Αθήνας και ελάχιστος χρόνος στις υπόλοιπες ομάδες της περιφέρειας. Δε φαίνεται να απασχολεί κανέναν από τους μόνιμα καλεσμένους οποιαδήποτε μορφής «ισορροπία», οι οποίοι φαίνεται να εκπροσωπούν συγκεκριμένες ομάδες και όχι το ποδόσφαιρο.
Αυτή η άνιση μεταχείριση έχει κάνει τους φιλάθλους των υπολοίπων ομάδων να είναι αγανακτισμένοι από την παρουσίαση της εν λόγω εκπομπής, σε σημείο που να την αποκαλούν «Αθηναϊκή Κυριακή». Οι φίλαθλοι της ελληνικής περιφέρειας νιώθουν απογοήτευση από την αντιμετώπιση των ομάδων τους στην εν λόγω εκπομπή, διότι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την αντικειμενική κριτική. Τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν προάγουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά τροφοδοτούν το αίσθημα της αδικίας που δυστυχώς οξύνει και δημιουργεί εντάσεις και πολλές φορές φανατισμό μεταξύ των φιλάθλων.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που θα παρουσιάζονται στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή»;
Υπάρχουν συμβάσεις συνεργασίας της κρατικής τηλεόρασης με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, και αν ναι, ποιες είναι οι αμοιβές τους;
Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε ώστε η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» να είναι πιο αντικειμενική και δικαιότερα κατανεμημένη χρονικά προς όλες τις ομάδες;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή ερώτηση κατέθεσε ο μέγας βουλευτής....

Ανώνυμος είπε...

Ρε σιδηρόπουλε? Τα χεις χασει εντελώς? σοβαρεψου λίγο γιατί θα σε κλαιν και οι ρεγγες στις επόμενες εκλογές!!!!
Ποια αθλητική κυριακή ρε???
Ο κόσμος πεινάει

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ!!!