Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πράσινα παρ-ΑΛΟΓΑ στην Αμοργό με την συγκάλυψη υπηρεσιών

της
Ελ. Ψυχογιού

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν πλέον οι κάτοικοι της Αμοργού προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όποιες υπηρεσίες προσπάθησαν να καλύψουν τα συμφέρονται της εταιρείας ΑΜΟΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε.Π.Ε. Δ/ΝΣΗ: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602Α – Τ.Κ.164 52 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑ εις βάρος του δημοσίου ,του περιβάλλοντος και των κάτοικων του νησιού ......


Παρά της διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων υπηρεσιών πολεοδομίας Νάξου, Δασαρχείου κτλπ .ότι η εταιρία έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις υπηρεσίες του προκειμένου να εγκαταστήσει αιολικό και φωτοβολταϊκό πάρκο στην θέση Καλοταρίτισσα με έγγραφο της στις 28/6/2012 η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝΝ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ επισημαίνει ότι : «Η επίκληση του συμβολαιογραφικού τίτλου που προσκομίσθηκε (από την εταιρία) χωρίς να έχει προηγηθεί η προαναφερόμενη διαδικασία, δεν τεκμηριώνει κυριότητα και η διοίκηση δεν θεωρεί την έκταση αυτή ως μη δημόσια (ΑΠ 103062/22.12.2008 εγκύκλιος του Υ. Α. Α. & Τ.).
Συνεπώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης κυριότητας η έκταση διαχειρίζεται ως δημόσια.
Το τμήμα (02) της εν λόγω έκτασης εμβαδού Ε2= 9.944,92 τ.μ με στοιχεία [ 1,2,…12,13,Ε΄,1](καφέ
περίγραμμα), τέθηκε οριστικά εκτός πλαισίου προστασίας των περί Δασών Νόμων και Διαταγμάτων,
διότι δεν αποτελεί δάσος , δασική ή χορτολιβαδική έκταση, αλλά εμπίπτει στην παρ. 6α του άρθρου 3,
του Ν.998/79, όπως αυτός τροποποιήθηκε και πλέον ισχύει σήμερα.
Για τα άτομα δασικής βλάστησης, όπου και όπως αυτά εμφανίζονται, ισχύει η ΔΑΔ 01/2010, σύμφωνα
με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση χωρίς προηγούμενη έγκριση της υπηρεσίας μας.»
Αποσαφηνίζεται επομένως ότι η έκταση ανήκει στο δημόσιο και όχι στην εταιρία όπως ισχυριζόταν στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων εκπρόσωπος της.
Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
• Πώς πήραν άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε έκταση που δεν τους έχει παραχωρηθεί ,δεν έχουν κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα και ανήκει στο δημόσιο.
• Για τον ίδιο λόγω πώς εκπρόσωποι τους δασαρχείου Νάξου διατείνονται ότι η εταιρία μπορεί να προβεί στην υλοποίηση του έργου αφού συν του παραπάνω ουδέποτε έχουν κάνει αυτοψία ;
• Ποια η εμπλοκή της περιφέρειας;
• Το γράμμα του νόμου εξαντλείται για τους κατοίκους του νησιού γεωργούς κι κτηνοτρόφους και όταν πρόκειται για εταιρίες τεράστιων οικονομικών συμφερόντων, οι αρμόδιες υπηρεσίες επαφίονταν στην «καλή» διάθεσή της όποιας εταιρείας ,χωρίς να ασκήσουν το απαιτούμε έλεγχο ;
• Γιατί απαξιώνουν την γνώμη-ανησυχία της τοπικής κοινωνίας με συμπεριφορά αποικιοκρατών θεωρώντας τους κατοίκους υποτελείς ιθαγενείς έρχονται να επιβάλουν τα σχέδια τους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ,την ιστορία και την οικονομία του τόπου .

ΟΛΟΙ είμαστε υπέρ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας . Εντούτοις γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπιες, όταν ως γνώμονα είναι το κέρδος και όχι η έννοια του μέτρου.

Στο νησί λειτουργεί ήδη ένα φωτοβολταικό πάρκο, το οποίο δεν δημιουργεί προβλήματα στην χλωρίδα και την πανίδα του τόπου ούτε και οπτική ρύπανση.
Το ελληνικό κράτος περισσότερο από ποτέ με πρόσχημα την κρίση απαξιώνει την νησιωτική Ελλάδα. Ωστόσο όλοι εμείς που γεννηθήκαμε σε κάποιο νησί ζώντας με πολλές ελλείψεις αλλά σε πλήρη αρμονία με την φύση ,την αγαπήσαμε, διδαχτήκαμε απ αυτή και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να παραμένει αλώβητη από την βαρβαρότητα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης που επί της ουσίας αποβλέπει στον βιασμό της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στην κοπή προστατευόμενων κέδρων και απαιτούμε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να μην λειτουργούν με επιείκεια κατά το δοκούν και κυρίως όταν πρόκειται για εταιρίες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων .

Οι κάτοικοι δεν ανέχονται και δεν θα ανεχτούν καμία επένδυση που με το πρόσχημα της ανάπτυξης θα προσβάλει το περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και την νοημοσύνη τους.
Σύμφωνα με το σύνταγμα άρθρο 120 οι πολίτες έχουν καθήκον να το υπερασπιστούν, με κάθε τρόπο όταν κάποιοι το παραβιάζουν.
Όσοι μεροληπτούν προς όφελος οικονομικών συμφέροντα εταιριών εγκαλούνται από τον νόμο ,την σύνεση, την λογική και την δημοκρατία και θα βρουν μπροστά τους όλους όσοι αγαπάμε τον τόπο μας δεν
τον χαρίζουμε δεν το πουλάμε και δεν πουλιόμαστε !.

Δεν υπάρχουν σχόλια: