Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Συνάντηση Λ. Αμμανατίδου με ροδακινοπαραγωγούς: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης η γεωργία

Λ. Αμμανατίδου
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα συνάντηση της Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου βουλευτή της β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και κλιμακίου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας με ροδακινοπαραγωγούς της Κουλούρας Ημαθίας μετά από πρόσκληση της «Αυθόρμητης κίνησης αγροτών».
Τα αιτήματα των αγροτών που διαμορφώθηκαν σε συναντήσεις συνεταιριστών, ομάδων παραγωγών και των...

μελών της διαπραγματευτικής ομάδας για το ροδάκινο όπως:

Η διασφάλιση της τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου που θα καλύπτει το υψηλότερο για εφέτος κόστος καλλιέργειας και θα αποδίδει μια εύλογη αμοιβή στους κόπους των παραγωγών και η έγκαιρη πληρωμή των αγροτών από τις ενώσεις και τις βιομηχανίες (Υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την περσινή παραγωγή τους και ούτε πήραν την επιστροφή του Φ.Π.Α.). Τα αιτήματα αυτά δέχτηκαν να στηρίξουν η Λίτσα Αμμανατίδου και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ημαθίας σε κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο, τοπικούς φορείς κλπ).

Σχετικά με το αγροτικό κίνημα και το θεσμικό πλαίσιο αναπτύχτηκε εκτενέστατη συζήτηση και διαπιστώθηκε σύμπτωση σε πολλά σημεία όπως η ενίσχυση του συνεταιριστικού πνεύματος ανάμεσα στους αγρότες, η εξυγίανση και η εκ θεμελίων ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών και των ενώσεων με ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Τονίστηκε, τέλος, ότι για το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ που συγκροτεί, εξειδικεύει και επικαιροποιεί ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τα άμεσα προβλήματα του λαού και της χώρας, στο πλαίσιο της εναλλακτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική της ανασυγκρότηση ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: