Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΠΑΤΡΑ- Υποστηρίζουμε νομικά τον Τηνύσιο που έδειραν οι ναζιστές

Στις 24-6-2012 μία περίπολος Πατρινών που εσχάτως αρέσκονται στο κυνήγι μεταναστών έδειρε ανηλεώς έναν εικοσιτετράχρονο Τυνήσιο στην περιοχή των Ιτεών. Το επεισόδιο είναι γνωστό και έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Λόγω αυτής της νεοφανούς για την πόλη μας συμπεριφοράς "Ελλήνων" κατά συνανθρώπων μας που αυξάνουν με ρυθμό χιονοστιβάδας τους τελευταίους μήνες αναλάβαμε τη νομική (μήνυση εναντίον...
αναγνωρισμένου δράστη) και υλική υποστήριξη του νεαρού Τυνήσιου που ήταν έντρομος, τραυματισμένος και μόνος σε μία ξένη αλλά όχι, ακόμα, αφιλόξενη χώρα.

Οι μετανάστες φεύγουν από τις χώρες τους για διάφορες αιτίες: πόλεμοι, φτώχεια, οικολογική καταστροφή. Εμείς θέτουμε τους ανθρώπους υπεράνω των κερδών και της κατίσχυσης της αγοράς που προκαλεί τη φτώχεια, τους πολέμους και την οικολογική καταστροφή. Τούτο σημαίνει πως είμαστε στο πλάι και των κατοίκων των Ιτεών που υφίστανται με τον τρόπο τους τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομίας.

Καταδικάσαμε άλλωστε τον οδυνηρό θάνατο ενός Έλληνα συνανθρώπου μας, ενός νέου ανθρώπου που βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους του. Δεν υπήρξε Πατρινός που δεν συνταράχθηκε από τη δολοφονία αυτή, δολοφονία της οποίας οι δράστες, πιθανώς μετανάστες, δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί.

Δεν είναι όμως όλοι οι μετανάστες δολοφόνοι, ούτε είναι όλοι οι Έλληνες δολοφόνοι επειδή κάθε τόσο Έλληνας σκοτώνει Έλληνα για διάφορες αιτίες.


Οι αντεκδικήσεις κατά πάντων είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτες. Ο Τυνήσιος είναι ένας νέος, καλλιεργημένος άνθρωπος που αναζητά καλύτερη ζωή, όπως άλλωστε και τόσα Ελληνόπουλα που μεταναστεύουν πια καθημερινά. Αν είχαν γίνει όλα αυτά που φωνάζουμε από χρόνια να γίνουν ( προστασία των ανηλίκων, παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται, νόμιμα χαρτιά, κέντρα φιλοξενίας ) το πρόβλημα δεν θα είχε οξυνθεί ώστε να το εκμεταλλεύονται νεοναζί που ύπουλα και θρασύδειλα ομαδικώς επιτίθενται σε μετανάστες, τώρα τελευταία και σε Ρομά, αύριο σε Έλληνες αναξιοπαθούντες.

"Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε κανείς πια ν' αντισταθεί μαζί μου..." (μεταφορά από Μπ. Μπρέχτ)


ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: