Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας για το ροδάκινο- Βλέπουμε από του ..χρόνου, είπε ο Χαρακόπουλος!

Ρεπορτάζ Βαλάντης Λιόλιος

Άκαρπη χαρακτηρίζεται η συνάντηση από τους παραγωγούς, που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Διαπραγματευτική Ομάδα Συμπύρηνο Ροδάκινου Ημαθίας και Πέλλας( υπήρχε και εκπρόσωπος από τη Λάρισα), η Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος και ο πρόεδρος της Κώστας Αποστόλου και ο...
αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«Μία από τα ίδια»
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Γιάννης Βράνας από την Διαπραγματευτική Ομάδα «Δυστυχώς ήταν μια από τα ίδια. Εμείς περιμέναμε να ακούσουμε πως θα πάει η φετινή χρονιά και φυσικά πως θα διαμορφωθεί η τιμή αλλά αντί γι αυτό μας είπαν για την επόμενη χρονιά και όχι για τη φετινή», μας είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Βράνα η Ε.Κ.Ε. και ο πρόεδρος της δεν δέχθηκε να κάνει καμία συζήτηση για την διαμόρφωση της φετινής τιμής, υπενθυμίζοντας την Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Ακούσαμε διάφορες απόψεις αλλά για μας η συνάντηση κρίνεται άκαρπη. Μας κάλεσαν ενώ μαζεύουμε ροδάκινα εδώ και καιρό. Και φέτος βρισκόμαστε στον αέρα», κατέληξε.
«Οσο κάνουν αυτοί κουμάντο εμείς θα παίρνουμε ψίχουλα»

«Εμείς θα ενημερώσουμε τα μέλη της Διαπραγματευτικής Ομάδας και τις Ομάδες Παραγωγών αλλά η ουσία είναι πως ο κόσμος δεν γνωρίζει ούτε φέτος πως πηγαίνει η χρονιά ούτε πόσα λεφτά θα πάρει», μας λέει ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» Τάσος Χαλκίδης.
Ο κ. Χαλκίδης μας υπογράμμισε ακόμη πως η ποσότητα του συμπύρηνου ροδάκινου είναι μικρή σε σχέση με άλλες χρονιές ενώ ήταν επικριτικός κατά της ΕΚΕ. «Όσο κάνουν κουμάντο αυτοί εμείς θα παίρνουμε ψίχουλα» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την τιμή»

Επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο της ΕΚΕ Κώστα Αποστόλου, για να μας εκθέσει την άποψη του για τα αποτελέσματα της σύσκεψης. «Ήταν μια σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε η διαδικασία της φετινής παραγωγής και η οργάνωση των Ομάδων Παραγωγών. Είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την τιμή και αυτό το έχουμε πει επανειλημμένα. Δηλώνω όμως πως θα απορροφηθεί όλη η φετινή παραγωγή σε κομπόστα, χυμό και κατάψυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ. Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τιμή τείνει να διαμορφωθεί στα 25 λεπτά , όπως και πέρυσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: