Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

VIDEO: ΓΙΑΤΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Ματαίωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου by newsview
Αναβάλλεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και επιστρέφει στην Αθήνα. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου....
Στην ακύρωση του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός είχε αναχωρήσει την Παρασκευή για το Λονδίνο, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η ματαίωση της επίσκεψης κρίθηκε απαραίτητη επειδή "η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα.

Ο πρωθυπουργός ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή του στα μέτρα που είναι αναγκαία για τη συνέχιση του δανεισμού της Ελλάδας από τους διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

"Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν πρέπει να είναι μακριά. Θέλει να διασφαλίσει ότι όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της θα υλοποιηθούν", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και Ecofin.

Κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος του διεμήνυσε ότι μπορεί η τρόικα να θεωρήσει ότι το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα δεν είναι επαρκές. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειασθούν ίσως και νέα μέτρα.

Να σημειωθεί πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, είχε νωρίτερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν επίσης ότι θα επιδιωχθεί συνεννόηση και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Ενδεικτική της ρευστότητας της κατάστασης είναι και η νέα ανακοίνωση του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Για "χρονοκαθυστέρηση" του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστας Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού.

"Όπως πάντα, έτσι και στο θέμα που απασχολεί σήμερα τον κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός έχει 'χρονοκαθυστέρηση'. Ακόμα και το προηγούμενο Σάββατο τα πράγματα ήταν πιο βατά. Τώρα πια η μόνη λύση είναι οι εκλογές", σημείωσε.

Η Δημοκρατική Αριστερά από την πλευρά της επισημαίνει ότι η ακύρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στην κοινωνία και επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών.

"Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα και να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα", τονίζεται.

Στον Σταύρο Λαμπρινίδη το βάρος των επαφών

Μέρος των επαφών του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Όσο για τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, την ερχόμενη Παρασκευή θα μεταβεί στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, για τη γενική συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει επαφές με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών.

Επίσης, επρόκειτο να παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: