Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ

του Στ.Τασόπουλου

''Τις προσλήψεις κάνει η ΜΚΟ ''Ομορφη Ελλάδα ειναι η καθαρή Ελλάδα''

Ξεφτίλα προσλήψεις,με ξεφτίλα μισθούς μέσω ξεφτιλο-ΜΚΟ (το όνομα της και μόνο είναι όλα τα λεφτά).Και έτσι γινόμαστε "ανταγωνιστικοί"!!!
«Σκλαβοπάζαρο» στον «Ευαγγελισμό»
Προσλαμβάνει 125 εργαζόμενους, ακόμα και εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω ΜΚΟ για 5 μήνες δουλειά με 625 ευρώ μισθό.
Σε πρόσληψη 125 εργαζομένων, ακόμα και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο χρειάζεται υψηλή εξειδίκευση, μέσω του νέου «σκλαβοπάζαρου» ,που έχει στήσει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, με το όνομα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» προχωράει...η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Μάλιστα, πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα απασχοληθεί για 5 μήνες με 625 ευρώ μισθό, δηλαδή με ευθεία καταπάτηση των ΣΣΕ.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 21/7/2011 αποφασίστηκε το νοσοκομείο να προμηθευτεί για 10 μήνες (σ.σ. δύο πεντάμηνα) μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ομορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα» το παρακάτω ανθρώπινο δυναμικό:

• Ογδόντα (80) Νοσηλευτές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
• Είκοσι (20) τραυματιοφορείς Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
• Πέντε (5) υπαλλήλους Πληροφορικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
• Πέντε (5) υπαλλήλους Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
• Δεκαπέντε (15) υπαλλήλους κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εκ των οποίων επτά (7) Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοίκησης Μονάδων Υγείας και οκτώ (8) Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Λογιστικής.

Ακόμη και τα δημόσια νοσοκομεία, που πλέον λειτουργούν σαν επιχειρηματίες - έμποροι υπηρεσιών Υγείας, μπαίνουν στη λογική του πιο φθηνού κι ευέλικτου εργαζόμενου, συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική που καταπατά τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας, φύλαξης, κέτερινγκ κ.λπ. διαδέχονται τώρα τα νέα αυτά προγράμματα τύπου «stage».
Αυτό είναι αναπόφευκτο όταν οι υπηρεσίες Υγείας πωλούνται, είτε από το κράτος είτε από τους ιδιώτες και αποδεικνύεται, ότι χωρίς την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι ασθενείς είναι εξασφαλισμένοι. Αντίθετα, θα βλέπουν διαρκώς τις υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται, να γίνονται πιο ακριβές και τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.