Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΕΘ

Δίνουν ραντεβού το Σάββατο στη ΔΕΘ, ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ, ΠΡΩΤΟΒΑΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΤΑΞΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ θα ειναι εκεί με συνεχή ενημέρωση.
Δείτε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων....

Το Σάββατο, την ώρα που το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιόοι «Αγανακτισμένοι» προτίθενται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ, όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, με τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) για να πορευθούν ακολούθως προς το Βελλίδειο.Μισή ώρα αργότερα, στις 15.30, ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 18.00 προγραμματίζουν πεζή πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Στις 17.00 συγκέντρωση στην Καμάρα διοργανώνουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και οι Εργατικές Συλλογικότητες.Στις 18.00 συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ και 18.30 το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τέλος, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ θα συγκεντρωθούν φοιτητές και στην Καμάρα ομάδες αντεξουσιαστών. Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική πορεία φοιτητών από τα υπό κατάληψη πανεπιστήμια της χώρας. Η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα στις 17.00 και στη συνέχεια με τους «Αγανακτισμένους» στο Λευκό Πύργο στις 18.30.

Και οι ιδιοκτήτες ταξί στη ΔΕΘ

Με πορείες πεζές γύρω από τον χώρο της ΔΕΘ θα συμμετέχουν οι ταξιτζήδες στις κινητοποιήσεις, αφού νωρίτερα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιβανώφειο. Παράλληλα, ανάλογα με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, η Ομοσπονδία του κλάδου θα προσδιορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην πορεία, τόνισε ότι βασικά τους αιτήματα είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί.

Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματαΛουκέτο θα βάλουν, σύμφωνα με την απόφαση του συλλογικού οργάνου του κλάδου, το Σάββατο 10/9 όλα τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενα για την αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτη Γκόφα, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: