Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ: ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΠΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

"Θα κλείσουν τα σχολεία αν δεν έχει εξασφαλιστεί το πετρέλαιο, το ρεύμα και τα αναλώσιμα υλικά" τόνισαν οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο καφέ "Σταρ" στη Βέροια, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόθεσή ενόψει του διλλήματος "να επωμιστούν οι γονείς το... κόστος λειτουργίας των σχολείων ή όχι".
Σαφέστατη και ξεκάθαρη απάντηση από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης και τους Δασκάλους, που στέκονται αλληλέγγυοι στην έκκληση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονεών και Κηδεμόνων Ημαθίας που αναφέρει "ούτε 1 ευρώ από τους γονείς για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων".
Έτσι, προμηνύεται ένας "καυτός" χειμώνας στα σχολεία, με τα προβλήματα να είναι τόσα πολλά που καθιστούν την λειτουργία των σχολείων "άθλο".


Φυσικά, στην συνέντευξη Τύπου κυριάρχησαν το θέμα της έλλειψης βιβλίων, τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (ξένων γλωσσών, πληροφορικής κ.α.) που ακόμα σε πολλές περιπτώσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν έχουν καλυφθεί και οι περιστολές σε μισθούς, χρηματοδοτήσεις των σχολείων κ.α.

ΠΗΓΗ http://www.inveria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: