Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη» που συμμετείχαν, χθες Τρίτη, στη Συνέλευση καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί 53 ημέρες χωρίς καμμία δέσμευση από την εργοδοσία ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών αλλά και όσων εργάζονται στην Φωτοεκδοτική....
Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική που συνεχίζουν για 53η μερα να εργάζονται απλήρωτοι, στην συνέλευση τους στις 6 Σεπτεμβρίου:

Αποφάσισαν ομόφωνα:
-Να προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
-Να εξουσιοδοτήσουν τα συνδικαλιστικά τους σωματεία να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους συναδέλφους που αμείβονται με ΔΠΥ και τους υπαλλήλους, που ενώ έχουν προσληφθεί με υπαλληλική σχέση πληρώνονται ως εργάτες.
Επίσης αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία:
-Να ζητήσουν απο την διοίκηση να σταματήσει τις συναινετικές απολύσεις.
-Να ζητήσουν απο την διεύθυνση της “Ε” να δημοσιευθούν τα παραπάνω στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.
Με την κυνική φράση “τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους“, απάντησε ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. Τεγόπουλος Αντ. Πολυκανδριώτης στο υποθετικό ερώτημα αν η επιχείρηση επιθυμεί να κρατήσει έστω ορισμένα “επιλεγμένα” πρόσωπα από τους εργαζόμενους που θα απομείνουν μετά την ομαδική φυγή τους την οποία ανοιχτά πλέον προωθεί. Αυτή η φράση του σε συνδυασμό με την άποψή του ότι “αυτοί που φεύγουν ωφελούν αυτούς που μένουν“, φαίνεται να σηματοδοτεί το δεύτερο γύρο του σχεδίου εκκαθάρισης των εργαζομένων στην εφημερίδα στην οποία οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υποχρεώνονται να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και σχεδόν δύο μήνες -με το πρόσχημα ότι οι τράπεζες δεν δίνουν απάντηση στο αίτημα της επιχείρησης για δανειοδότηση του μυστικού της ”μπίζνες πλαν”.

Ο κ. Πολυκανδριώτης διεμήνυσε επίσης, στη συνδικαλιστική επιτροπή της ”Ελευθεροτυπίας”, ότι στην περίπτωση που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, η εφημερίδα θα κλείσει!

Πηγή: diakladikimmewordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: