Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε ΔΗΜ.ΑΡ.: Η ΧΩΡΑ ΒΙΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ

Με βάση την κεντρική θέση ότι "η κυβέρνηση αναδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση", ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή, τους άξονες της πολιτικής του κόμματός του, όπου υπογράμμισε την ανάγκη για εκλογική ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων, ενώ επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε στη ΔΕΘ για ανασυγκρότηση του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου.
Ο κ. Κουβέλης είπε στην ομιλία του ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης και επαναφοράς του...κινδύνου χρεοκοπίας. Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτείνει εκλογές, ωστόσο, πρόσθεσε, πρόωρες εκλογές είναι ενδεχόμενο να προκύψουν ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται, με δεδομένα τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό δήλωσε ότι το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρέπει να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

"Η ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι είναι δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει", τόνισε αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική και στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι η ευχή του πρωθυπουργού "να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα", πάγωσε το πανελλήνιο. Και αυτό, υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, σημαίνει την πλήρη αποδοχή και συμβιβασμό ότι η ανεργία θα φτάσει σε εφιαλτικά νούμερα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτίμησε πως η σημερινή κατάσταση δείχνει αδιέξοδη, με την ύφεση φέτος να είναι βαθύτερη από την αναμενόμενη και πρόσθεσε ότι "βιώνουμε έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας". Αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματός του, είπε ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη είναι εθνικός στόχος, ενώ χαρακτήρισε ως αναγκαία τη διεκδίκηση της ευρωπαικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: