Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

5.500 AΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΙ Ο "ΑΙΑΝΤΑΣ" ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω κινητοποιήσεων ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη....
Στις 3.00 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Η καθιερωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού στο Συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα γίνει το Σάββατο στις 8.00 μ.μ., ενώ την Κυριακή στις 13.00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Για τη φετινή διοργάνωση έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί, η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη από κάθε άλλη χρονιά, με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. να θυμίζει μέρες Συνόδου Κορυφής του 2003.

Στα μέσα απεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο ειδικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού «Αίαντας» της Αστυνομίας. Έτσι η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τη νότια πύλη της ΔΕΘ (έναντι της πλατείας της ΧΑΝΘ), απ΄ όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, σχεδιάζεται να αποκλειστεί με την τοποθέτηση του φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς, ενώ κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και αστυνομικοί σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους.

Το θωρακισμένο όχημα με την αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αστυνομικών δυνάμεων. Εχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διαθέσει τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιβλέπουν τα μέτρα της Αστυνομίας και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη δηλαδή, αλλά τώρα έχουμε Δημοκρατία , και λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου? Αν είχαμε δηλαδή χούντα τι θα γινότανε περισσότερο από αυτά τα καραγκιοζηλίκια?