Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ Η MOODY'S

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις μονάδες, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's επανέρχεται με πιστοληπτική υποβάθμιση έξι τραπεζικών ιδρυμάτων.
Ειδικότερα, προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της....
Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς, της ATEbank και της Attica Bank.

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε την αξιολόγηση για την Εθνική σε 'Ba3' από 'Ba1', για την EFG Eurobank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Alpha Bank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Πειραιώς σε 'Ba3' από 'Ba1', για την ATEbank σε 'B1' από 'Ba2' και για την Attica Bank σε 'B1' από 'Ba2'.

Εκτός αυτών, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης έδωσε και αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζικών ιδρυμάτων.

Οι αρνητικές προοπτικές, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οφείλονται στην αντίστοιχη πρόβλεψη για το ελληνικό χρέος, αλλά και στην αναθεώρηση της οικονομικής ισχύος κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων, η ρευστότητα των οποίων πιέζεται και οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Από την άλλη πλευρά, τραπεζικά στελέχη καθησυχάζουν για τις επιπτώσεις της υποβάθμισης από τη Moody’s, ξεκαθαρίζοντας πως οι απώλειες από τις καλυμμένες ομολογίες των τραπεζών θα αντισταθμισθούν από τη ρευστότητα που προσφέρει το νέο πακέτο εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αποσαφηνίζουν, τέλος, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αποδέχεται κανονικά τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ανεξάρτητα από την αξιολόγηση τους.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: