Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ το σύμφωνο για το ευρώ προβλέπει μείωση του μισθολογικού κόστους για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα συνολικά στην ΕΕ.
Την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το «Σύμφωνο για το Ευρώ» ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος. Σημείωσε..ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι αναγκαία, καθώς μόνο στη διετία 2010-2011 το βάρος από το δημόσιο χρέος υπολογίζεται στα 30 δισ. ευρώ.

Όπως είπε μιλώντας, στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 «από το 1954 έως το 2006, για πάνω από 80 χώρες, έχουμε πάνω από 400 συμφωνίες αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν οφείλουμε να δούμε και πολιτικές ελέγχου για το πώς δημιουργήθηκε, τι είναι πραγματικό, τι τοκογλυφικό, έτσι ώστε να περάσουμε σε μια πολιτική δίκαιης ρύθμισης, για να μην είναι τίμημα η κοινωνική συνοχή, η κατάσταση των απλών ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κατάσταση της οικονομίας συνεχώς; Νομίζω ότι είναι απαραίτητο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ το σύμφωνο για το ευρώ προβλέπει μείωση του μισθολογικού κόστους για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα συνολικά στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε «είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεύρυνση της συμφωνίας του Μάαστριχτ, αλλά με σκληρό και ακραίο τρόπο που στον παρονομαστή για την ανταγωνιστικότητα βάζει το μισθολογικό κόστος».

«Αυτό σημαίνει ότι με τα κριτήρια και τους νέους δείκτες που έρχονται για όλες τις οικονομίες, όχι μόνο για την ελληνική περίπτωση, για την οποία εκ των πραγμάτων θα μπούμε στην προκρούστεια λογική αυτής της πολιτικής, και τον ευρωπαϊκό νότο, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές και επιδόματα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, των ΗΠΑ, της Ασίας κτλ. θα πέφτουν για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα. Ουσιαστικά μπαίνουμε σε μια λογική προσομοίωσης με μισθούς Ασίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: