Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Συνεχίζουν δυναμικά οι φορείς και οι κινήσεις που συμμετέχουν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Αυτό αποφάσισαν σήμερα στο πανελλαδικό συνέδριο που είχαν στα Τρίκαλα.
Συμμετείχαν 25 φορείς – κινήσεις (από Λαμία, Κοζάνη, Λάρισα, Β.Α. Αττική, Πιερία κ.α. για τα διόδια, αλλα και για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας–Θεσσαλονίκης. Επίσης ασχολήθηκαν με το θέμα της ποινικοποίησης και ένταξης στον ΚΟΚ, της άρνησης..πληρωμής διοδίων.
Το επόμενο συλλαλητήριο και άνοιγμα των διοδίων σε ολόκληρη, προγραμματίζεται για την χώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου, από τις 3 - 7 μμ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 8/3/2011

Συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή 13/3 στα Τρίκαλα:

Αυτοί κλείνουν δρόμους, εμείς τους ανοίγουμε!
Την Καθαρά Δευτέρα οι μεγαλοεργολάβοι, στους οποίους οι κυβερνήσεις χάρισαν τις εθνικές οδούς για να χαρατσώνουν τον ελληνικό λαό με τα διόδια που φυτεύουν αυθαίρετα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι εκτός από αεριτζήδες είναι και ανίκανοι και άχρηστοι – αφού με το πρώτο χιόνι χιλιάδες συμπολίτες μας εγκλωβίστηκαν επί ώρες στις πάλαι ποτέ «εθνικές» οδούς. Ο κύριος Ρέππας, αντί να υποκρίνεται τον αγανακτισμένο, καλά θα έκανε να πάψει να ανταμείβει τους μεγαλοεργολάβους μετατρέποντας την αστυνομία που όλοι πληρώνουμε σε υπάλληλο των ιδιωτικών εταιριών. Ας σταματήσει επιτέλους να γελοιοποιείται, και να γελοιοποιεί κάθε έννοια δικαίου, βαφτίζοντας το σπρώξιμο της μπάρας σε… αδίκημα του ΚΟΚ.

Αυτή η κατάσταση, και το πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων και για ελεύθερους-δημόσιους δρόμους, θα αποτελέσουν αντικείμενο της επόμενης συνάντησης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στα Τρίκαλα (Φρούριο Τρικάλων, έναρξη: ώρα 12 μεσημέρι). Δεκάδες επιτροπές που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε και θα δώσουμε την απάντηση που αρμόζει στους μεγαλοεργολάβους και στην κυβέρνησή τους. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας, τη δημόσια περιουσία – επειδή, όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή δεν είναι απλά δικαιολογημένη, αλλά αποτελεί υποχρέωση των πολιτών.

Αντιστεκόμαστε στο “χάρισμα” των εθνικών μας δρόμων και του εθνικού πλούτου της χώρας
Αρνούμαστε να υποστούμε το χαράτσι που επιβάλλει η “νέα ελληνική απάτη” των συμβάσεων παραχώρησης, σε δρόμους που τους πληρώναμε επί δεκαετίες
Αρνούμαστε τη μετακίνηση από επικίνδυνους, ημιτελείς και με πλήρη κυκλοφοριακή συμφόρηση παρά-"δρομους"
Δεν χρηματοδοτούμε τις πολυεθνικές κοινοπραξίες για έργα που "θα" κατασκευάσουν, και στα οποία το κέρδος τους θα είναι πολλαπλάσιο από το ποσό που επενδύουν
Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: