Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Γ.Αδαμόπουλος και Ν.Βαλεργάκης είναι αντίστοιχα οι νέοι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας,στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, συγκέντρωσε το...
50,89% των ψήφων (3.738 ψήφους), ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Βερβεσός, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 49,11% (3.607 ψήφους).

«Η δικηγορική οικογένεια της Αθήνας μας έδωσε σήμερα εντολή ευθύνης και ενότητας. Μας επεφύλαξε την ύψιστη τιμή να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δ.Σ.Α. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και στήριξαν σ’αυτήν την ελπίδα της αλλαγής και της θεσμικής μάχης», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος μετά την εκλογή του.

Τόνισε ακόμη ότι «στο αύριο που οικοδομούμε δεν περισσεύει κανείς» και πρόσθεσε ότι «η κρισιμότητα της περίστασης επιβάλλει θεσμική συμπόρευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής δικηγορίας για την αποκατάσταση του κύρους και της αλληλεγγύης της».

«Για αυτό το μέλλον θα εργαστούμε μαζί χωρίς αποκλεισμούς, διαιρέσεις και μικροκομματικές αγκυλώσεις. Θα εργαστούμε με ελπίδα, με ευθύνη, με ενότητα στη βάση των κοινών μας αξιών», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Βερβεσός συνεχάρη το συνάδελφό του Ι. Αδαμόπουλο για την εκλογή του ως προέδρου του Δ.Σ.Α. και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους δικηγόρους της Αθήνας που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και υποστήριξαν την υποψηφιότητά του σ' αυτές τις εκλογές.

«Ζήτησα από τους δικηγόρους της Αθήνας μια καθαρή εντολή για ν' αλλάξουμε τον ρου του Συλλόγου σε καινοτόμα, ριζοσπαστική, σύγχρονη και ανατρεπτική κατεύθυνση. Οι δικηγόροι της Αθήνας και δη οι νέοι, γι' αυτούς που κυρίως αγωνίστηκα στα δρώμενα του Συλλόγου επέλεξαν την άλλη πρόταση που τους προσφέρθηκε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν θ' απογοητεύσω όσους συμμετείχαν στους αγώνες μας και πίστεψαν στο όραμά μας για μια άλλη δικηγορία κι έναν άλλο συνδικαλιστικό λόγο. Θα σταθώ δίπλα σας όπως εσείς σταθήκατε δίπλα μου μέχρι σήμερα».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Νίκος Βαλεργάκης, ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.), επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του απερχόμενου προέδρου Μανόλη Λαμτζίδη, που ηγείτο του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι».



Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Ν. Βαλεργάκης απέσπασε 1.657 ψήφους (53,73%) έναντι 1.427 ψήφων (46,27%) που έλαβε ο Μ. Λαμτζίδης. Η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών του Δ.Σ.Θ. κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς, από το σύνολο των 6.429 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 3.429 (ποσοστό συμμετοχής 53,34%). Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 345.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, πριν από μία βδομάδα, ο Μ. Λαμτζίδης είχε λάβει 728 ψήφους (17,11%), ενώ ο Ν. Βαλεργάκης 680 ψήφους (15,98%). Η δε συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 73% (4.687 δικηγόροι ψήφισαν).

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο νέος προς του Δ.Σ.Θ., αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν, εκτίμησε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι μέχρι την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που θα εξειδικεύουν το νόμο για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του ως πρόεδρος του Συλλόγου -είπε- ότι είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δικηγόρου όσον αφορά την παρουσία του στα δικαστήρια και στις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: