Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ...

-Διαφώνησαν Λαμπίρη- Απατσίδης με τον Μπ. Γκιόνογλου!
Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την απόλυτη θέση του ότι δε θα δεχτεί οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας στα πλαίσια της επιχειρούμενης πολιτικής του υπουργείου Παιδείας που πλέον έχει ξεδιπλωθεί και με το μανδύα της διαβούλευσης προσπαθούν οι επιτελείς του Υπουργείου να περάσουν.
Μια μεταρρύθμιση που έχει βαφτιστεί ως αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όφελος των μαθητών είναι τελικά μια λογιστική παρέμβαση στη βάση της Μνημονιακής πολιτικής του ΔΝΤ για να εξοικονομηθούν πόροι της τάξης του 20%.
Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας με πλήρη σαφήνεια στέκεται αντίθετη σε...αυτή την εξέλιξη, καταδικάζει την τακτική του υπουργείου που περικόπτει συνεχώς τους πόρους προς τα σχολεία και δηλώνει ότι θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σ΄ αυτή την πολιτική.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εμφανίστηκε με 2,5 γραμμές. Ο επικεφαλής της παράταξης Μπ. Γκιόνογλου είπε ότι συμφωνεί με το ψήφισμα και ότι «εμείς εδώ δεν είμαστε κυβερνητικοί δημοτικοί σύμβουλοι, είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τα δίκια των δημοτών μας». Ο Γ. Απατσίδης, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι δεν συζητήθηκε το θέμα καθόλου στο δημοτικό συμβούλιο αφού θα του ήταν δύσκολο να το καψηφίσει επί της ουσίας αλλά διάλεξε να το καταψηφίσει, με την επιλογή του «λευκό», επί της διαδικασίας, μιας και ως συνεπής Πασόκος υποστηρίζει την κυβερνητική πολιτική.
Από τη μεριά της, η Α. Λαμπίρη τάχθηκε σθεναρά στο πλευρό του υπουργείου μιας και λειτουργεί ως στέλεχός του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος του υπουργείου Παιδείας αφού είναι προϊσταμένη φυσικής αγωγής Ημαθίας και προφανώς έχει κάνει την επιλογή της και θέλει να την κρατήσει. Πως λοιπόν θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτά που λέει η ΟΛΜΕ ή ακόμα και ο ίδιος ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης..
Επιτέθηκε στο δήμαρχο για την απουσία του από τη συγκέντρωση που έκανε η Διαμαντοπούλου τη Δευτέρα "ξεχνώντας" ότι το βράδυ της μέρας αυτής είχε σημαντικότατη συνεδρίαση το συμβούλιο.
Βέβαια, η κ. Λαμπίρη δεν είπε κουβέντα για τις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού της φορέα, της ΟΛΜΕ, που τάχθηκε εξ αρχής σθεναρά απέναντι στο επιχειρούμενο εκπαιδευτικό έγκλημα της Διαμαντοπούλου.
Μπερδεύοντας τη διαβούλευση και την άποψη της τοπικής κοινωνίας με την απουσία του δημάρχου από την φιέστα της Διαμαντοπούλου, η Α. Λαμπίρη επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για την σαλαμοποίηση της εκπαίδευσης στον Δημητριάδη κι όχι στο Υπουργείο. Καλή η προσπάθειά της αλλά δε φτάνει…
Τόσο ο Θ. Τσιάπλας όσο και ο Χρ. Αλευράς ψήφισαν θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: