Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

-ένταση για το ποιος φταίει. Διαμαντοπούλου ή Ψωμιάδης;
- Φταίνε και οι δυο...
Μεγάλη ήταν η ένταση που επικράτησε στην μεσημεριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας εξ αιτίας της έκδοσης ψηφίσματος για τη λύση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών. Εκ μέρους της διοίκησης παρουσιάστηκε ένα ψήφισμα που ζητάει να βρεθεί λύση από τους αρμόδιους και υπεύθυνους που είναι τόσο το Υπουργείο όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα της μεταφορά των μαθητών έγινε μια έντονη συζήτηση σε τέτοιο βαθμό που είδαμε τον..
Γ. Απατσίδη να σηκώνεται όρθιος και εμφανώς εκνευρισμένος να απευθύνεται στους Γ. Τζίλα και Ν. Γκαβαρδίνα χτυπώντας το τραπέζι λέγοντάς τους ότι: "το θέμα αφορά τον Περιφερειάρχη και ξέρετε ποιος είναι, το είπε και ο δήμαρχος".
Ο εκνευρισμός του Γ. Απατσίδη προήλθε εξ αιτίας της ατάκας που έριξαν οι δυο σύμβουλοι ότι το θέμα αφορά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν χρηματοδοτεί τις μεταφορές.
Βέβαια, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αφού η εμπλοκή οφείλεται στην άρνηση της υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμών διότι θεωρεί ότι οι συμβάσεις που τα συνοδεύουν δεν είναι σύμφωνες με το νόμο.
Από τη μεριά τους οι γονείς μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα ζήτησαν λύση στο θέμα πλην όμως η διοίκηση δια του δημάρχου Φ. Δημητριάδη είπε κατηγορηματικά ότι ο δήμος δεν μπορεί να έχει καμιά άμεση εμπλοκή ει μη μόνο με παράτυπο τρόπο και δεν πρόκειται να στείλει κανέναν συνεργάτη του υπόλογο για παρατυπία.
Ο Μπ. Γκιόνογλου είπε ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος να αναλάβει ο δήμος το κόστος για λίγο διάστημα μέχρι να βρεθεί λύση. Είπε ότι να δωθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές για εκδρομές και αυτές με τη σειρά τους να πληρώσουν τα λεωφορεία για τη μεταφορά. Πρότεινε δηλαδή ευθέως να παρατυπήσει ο δήμος και με μια απλή καταγγελία στην αρχή να βρεθεί η διοίκηση εκτεθειμένη τόσο πολιτικά όσο και ποινικά.
Ο Δήμαρχος επισήμανε στον πρώην δήμαρχο να μην λαϊκίζει για ακόμα έναν λόγο κι αυτός είναι ότι άσκησε διοίκηση. Δε λαϊκίζω, απάντησε ο κ. Γκιόνογλου!
Τέλος, κι αφού έπεσαν οι τόνοι, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το σχετικό ψήφισμα που απαιτεί από τους υπεύθυνους να βρουν λύση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί ο δήμος να προβεί σε δυναμικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: